Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΑΔΕ προς συμβολαιογράφους: Μεμονωμένο περιστατικό η απαίτηση για τα πρωτότυπα συμβόλαιαΆμεση ήταν η αντίδραση της Α.Α.Δ.Ε. μετά τη δημοσιοποίηση σχετικής ανακοίνωσης της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα «Έλεγχοι από υπαλλήλους της φορολογικής διοίκησης».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του κόμβου, σε σχετική της επιστολή προς τη Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της Ελλάδος, η Α.Α.Δ.Ε. κατέστησε σαφές ότι, οι οδηγίες που έχουν παρασχεθεί προς τους υπαλλήλους της για τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας από τους συμβολαιογράφους δεν περιλαμβάνουν υποχρέωση προσκόμισης των ευρετηρίων, τα οποία, ως δημόσια έγγραφα, τηρούνται στα γραφεία των συμβολαιογράφων και φυλάσσονται από αυτούς, ούτε την υποχρέωση προσκόμισης των πρωτότυπων συμβολαιογραφικών εγγράφων.


Στην ίδια επιστολή τονίστηκε πως η Α.Α.Δ.Ε. ασχολείται επισταμένως με τα θέματα του ελέγχου των συμβολαιογράφων και φροντίζει να παρέχει άμεσα οδηγίες και κατευθύνσεις, στις περιπτώσεις που ανακύπτουν οποιαδήποτε ερωτήματα, ενώ παράλληλα στην επιστολή γίνεται αναφορά στο γεγονός της μη έγγραφης ενημέρωσης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος —στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου—  για τη μεμονωμένη περίπτωση υπέρβασης των οδηγιών της. Τέτοιες γενικευμένες αναφορές, σε μη νόμιμο τρόπο διενέργειας των ελέγχων έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ψευδών εντυπώσεων τόσο στα μέλη των Συλλόγων των Συμβολαιογράφων όσο και στο σύνολο των φορολογουμένων. Τέλος, στην επιστολή της Α.Α.Δ.Ε. επισημαίνεται πως, ο τρόπος διενέργειας των ελέγχων έχει ήδη καθοριστεί από το έτος 2018 (οπότε και διενεργήθηκαν 102 έλεγχοι) και συνεπώς είναι γνωστός τόσο στις υπηρεσίες της όσο και στους Συλλόγους των Συμβολαιογράφων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο