Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δασμολογική κατάταξη εμπορευμάτων - Νέο σύστημα CLASS της ΕΕ - Οδηγίες για την εφαρμογή του


Με την εγκύκλιο 2163/2019 η ΑΑΔΕ γνωστοποιεί ότι από τον Ιούλιο 2019 τέθηκε σε λειτουργία το νέο σύστημα CLASS της Ε.Επιτροπής, για την παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη εμπορευμάτων στο Κοινό Δασμολόγιο της Ε.Ε. (καν. 2658/87 όπως ισχύει), και είναι διαθέσιμο για το κοινό μέσω Internet σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε., στον παρακάτω σύνδεσμο (link): https://webgate.ec.europa.eu/class-public-ui-web/#/search

Το εν λόγω σύστημα παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης πλήθους πληροφοριών που σχετίζονται με μέτρα της Ε.Ε. για τη δασμολογική κατάταξη εμπορευμάτων σε ενιαία πύλη. Η πληροφόρηση αυτή μπορεί να αφορά:

- Κανονισμούς δασμολογικής κατάταξης που έχουν εκδοθεί από την Ε.Επιτροπή,

- Επεξηγηματικές Σημειώσεις της Συνδυασμένης Ονοματολογίας της Ε.Ε.,

- Αποφάσεις του Δικαστηρίου Ε.Ε. (ΔΕΕ) που αφορούν τη δασμολογική κατάταξη εμπορευμάτων,

- Δηλώσεις στα πρακτικά της Ομάδας Τελωνειακών Εμπειρογνωμόνων αναφορικά με τη δασμολογική κατάταξη εμπορευμάτων,

- Μέτρα της Ε.Ε. κατά την εισαγωγή ή εξαγωγή εμπορευμάτων που έχουν ενσωματωθεί στο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης δασμολογίου (TARIC) της Ε.Επιτροπής.

Δείτε την Ε.2163/2019 από το φορολογικό αρχείο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο