Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη φορολογία, τα εργατικά και την ασφάλιση

Μία σειρά από μέτρα για την ελάφρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Πολλά από αυτά ήταν ήδη γνωστά από τις προεκλογικές ομιλίες του Πρωθυπουργού.

- Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%.

- Ο φόρος στα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%, ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή και νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

- Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων για τα εισοδήματα του 2019 από 28% στο 24%.

- Ο φόρος στα μερίσματα μειώνεται από 10% σε 5%.

- Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές

- Δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιρίων.

- Αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.

- Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης, όχι όμως το 2020.

- Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας, με εξαίρεση μόνο όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.

- Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

- Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί  και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.

- Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς» διατηρείται και θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.

- Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός έρχεται να υπηρετήσει συνολικά την αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας.

- Το νομοσχέδιο απλουστεύσει και απλοποιεί τον φορολογικού κώδικα, ενισχύει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Παράλληλα, θα υπάρξει συγκέντρωση των επενδυτικών κινήτρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της αγοράς ακινήτων.

- Επίσης, θα αποσαφηνίζεται την έννοια της φορολογικής κατοικίας για προσέλκυση αλλοδαπών και αγορά κατοικίας. Για πρώτη φορά η χώρα θα αποκτήσει ένα διεθνώς ανταγωνιστικό πλαίσιο φορολογικής κατοικίας. Ενισχύει, όμως, και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, δίνει κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα ενισχύουν τους εργαζόμενους με παροχές σε είδος, ενώ καθιερώνονται και υπεραποσβέσεις με στόχο να αυξηθούν εμπροσθοβαρώς επενδύσεις και απασχόληση.

- Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023, που θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου του 2020. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά μια μονάδα περίπου μόνον για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης.

- Θεσπίζεται αμέσως προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση.

- Αναβαθμίζεται και η ΕΡΓΑΝΗ, θα απεικονίζει πλέον όλες τις μονάδες εργασίες στην Χώρα.

- Ιδρύεται Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων για τους συνεπείς εργοδότες.

- Εκσυγχρονίζεται ο συνδικαλιστικός νόμος.

- Το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων προσαρμόζεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Από τις κλαδικές συμβάσεις θα εξαιρούνται πλέον μόνο επιχειρήσεις υπό διάσωση ή και αναδιάρθρωση προκειμένου να σώζονται με αυτόν το τρόπο θέσεις εργασίας.

- Καταργείται αυτή η τεράστια  γραφειοκρατία στη δήλωση των υπερωριών με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργαζόμενου, σε πρώτη φάση πιλοτικά στις μεγάλες επιχειρήσεις.

- Τέλος μέχρι τον Ιούνιο του 2020 μία στις τρεις συντάξεις θα εκδίδεται ηλεκτρονικά χωρίς την φυσικά παρουσία του ασφαλισμένου.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο