Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για τη φορολογία ακινήτων - Συνάντηση με τον Απ. ΒεσυρόπουλοΣυνάντηση εργασίας πραγματοποίησε το προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2019 με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο, υπεύθυνο για τη φορολογική πολιτική, και με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα, με θέμα την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ επί της φορολογίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς τόνισε κατά τη συνάντηση ότι η κατά τα τελευταία χρόνια πολυμέτωπη φορολογική «επίθεση» κατά της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, μέσω της διπλής επαύξησης της προοδευτικότητας της φορολογίας τόσο στο εισόδημα όσο και ιδιαίτερα στο κεφάλαιο, κατεδάφισε κυριολεκτικά το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικογένειας, της οποίας αποτελεί τον βασικό λόγο «φτωχοποίησης»! Η εφιαλτική αυτή πραγματικότητα μπορεί και πρέπει να αναστραφεί το συντομότερο δυνατόν,  με την υιοθέτηση μιας σειράς μέτρων για την ανάκαμψη της κτηματαγοράς, της οικοδομικής δραστηριότητας, με την υιοθέτηση μέτρων με τα οποία θα καταστεί δυνατός ο τερματισμός της λεηλασίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, αλλά και η ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα.

Επίσης πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση της οικοδομής θα πρέπει να γίνει με προσανατολισμό όχι τόσο την ανέγερση νέων οικοδομών, όσο την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων, με ουσιαστική φορολογική επιδότηση των σχετικών εργασιών, εφόσον αυτές διεξάγονται με νόμιμα παραστατικά.Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ είναι τα εξής:

Α. ΕΤΗΣΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΝΦΙΑ). Σημαντικό μέτρο η πρόωρη μείωση ΕΝΦΙΑ, που επιβάλλεται να ολοκληρωθεί με την μείωση κατά 30% για όλους τους φορολογουμένους. Απαραίτητη η διεύρυνση φορολογικής βάσης, και η δικαιότερη κατανομή φορολογικών βαρών.

Β. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Προσαρμογή στην πραγματικότητα των επί μέρους συντελεστών εμπορικότητας παλαιότητας κλπ.

Γ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ – ΕΙΣΦΟΡΑ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ». Εκλογίκευση της φορολογικής κλίμακας.

Δ. ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ενόψει και των συνεχώς αυξανομένων φυσικών καταστροφών.

Ε. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ με έκπτωση του 40-50% από οφειλόμενους κάθε είδους φόρους, και όχι απλή έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα. 

Ζ. ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ.

Η. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ για την περιστολή του κοινωνικού φαινομένου …«Δεν Κληρονομώ».

Θ. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΠΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Παρακράτηση από τον συμβολαιογράφο και των οφειλών ΕΝΦΙΑ. 

Η ενημέρωση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο