Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Πρόταση ΛΣΑ για επείγουσα επίλυση θεμάτων σχετικά με τη ρύθμιση των νόμων 4611/2019 και 4621/2019


Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231.
Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310,
[email protected], www.lsa.gr


Προς:
• Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Μηταράκη Νότη

Κοινοποίηση:
• Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Βρούτση Ιωάννη
• Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κο Πιερρακάκη Κυριάκο
• Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κο Πιτσιλή Γεώργιο

ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2019

Θέμα: «Πρόταση για επείγουσα επίλυση θεμάτων σχετικά με τη ρύθμιση Ν. 4611/2019 και Ν. 4621/2019»

Αξιότιμε κύριε Μηταράκη,

Με χαρά πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωσή σας για την άμεσα επερχόμενη τροπολογία σχετικά με τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ρύθμισης των 120 δόσεων.

Στα πλαίσια της τροπολογίας αυτής, θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι εκτός των περιπτώσεων λανθασμένου υπολογισμού των οφειλών, υπάρχει στο σύστημα και μεγάλη αδυναμία πιστοποίησης των προσωπικών στοιχείων των οφειλετών στο ΚΕΑΟ, όπου και τελικώς απευθύνεται η αίτηση.

Συγκεκριμένα, στο αρχικό βήμα της διαδικασίας για την ηλεκτρονική αίτηση, όπου συμπληρώνονται τα προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη, εάν κάποια από αυτά είναι ελλιπή ή λανθασμένα (συνήθως λόγω λανθασμένης καταχώρησης των στοιχείων κατά την εγγραφή τους στον ΕΦΚΑ), το σύστημα δεν ταυτοποιεί και δεν πιστοποιεί τον οφειλέτη στο ΚΕΑΟ και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της αίτησης.

Να επισημάνουμε ότι το σύστημα δεν ενημερώνει σε ποιο συγκεκριμένο στοιχείο υπάρχει το πρόβλημα της ταυτοποίησης και της πιστοποίησης στο ΚΕΑΟ, ώστε να προσκομιστούν τα τυχόν ζητούμενα δικαιολογητικά στον ΕΦΚΑ και να προχωρήσει η διαδικασία της αίτησης.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα παραπάνω- επιπλέον των επισημάνσεών σας περί λανθασμένων οφειλόμενων ποσών- καθιστούν την ένταξη στη ρύθμιση για αρκετούς από τους οφειλέτες αδύνατη.

Παρακαλούμε θερμά, όπως μεριμνήσετε και για το πρόβλημα της ασυμφωνίας στοιχείων οφειλετών, ώστε να ενταχθούν στην ρύθμιση.

Σε αναμονή της απάντησής σας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο