Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Πρακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για τα ασφαλιστικά θέματα!


https://www.esathena.gr

Πρακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για τα ασφαλιστικά θέματα κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το Προεδρείο του οποίου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κύριο Νότη Μηταράκη.

Για άλλη μια φορά ο Ε.Σ.Α εστίασε σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που αποτελούν τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε για όσους επιχειρηματίες έχουν συσσωρεύσει υποχρεώσεις μέσα στην κρίση, την επιμήκυνση της προθεσμίας της ευνοϊκής ρύθμισης των 120 δόσεων, λόγω της καθυστερημένης ενεργοποίησης της πλατφόρμας και την δημιουργία κινήτρων για την επαναφορά τους στην ενεργό οικονομική δραστηριότητα καθώς και την ενοποίηση των οφειλών τους στο ΚΕΑΟ/ΕΦΚΑ, ώστε να είναι δυνατή η συνολική ρύθμιση και αποπληρωμή τους. 

Ζητήθηκε η θεσμοθέτηση ενός συστήματος επιβράβευσης για τους συνεπείς επιχειρηματίες, που για άλλη μια φορά ήταν αυτοί που στήριξαν την προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση, η αποκατάσταση της αναλογικότητας στις συντάξεις καθώς και η θέσπιση ενός ορίου καταβολής ανώτατης κλίμακας, έως του ποσού των 1.000 €.Τέλος, συζητήθηκε η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα διευκολύνει την καταβολή μπόνους στους εργαζομένους, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια έμμεση αύξηση των εισοδημάτων τους χωρίς τεράστιες επιβαρύνσεις, την οργάνωση μιας ομάδας έμπειρων στελεχών, προερχόμενης από τον πρώην ΟΑΕΕ, για την άμεση διεκπεραίωση αιτημάτων υπολογισμού και καταβολής των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, αλλά και τη στελέχωση των τμημάτων του ΟΑΕΕ με άτομα που προέρχονται από αυτόν και μπορούν να ανταποκριθούν στις πολύπλοκες απαιτήσεις των ασφαλισμένων. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Υπουργείου, με στόχο την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης με το πέρας της συνάντησης δήλωσε αισιόδοξος για την πολύ θετική ανταπόκριση που βρήκαν τα αιτήματα του Ε.Σ.Α από τον Υφυπουργό και δεσμεύτηκε ότι ο Σύλλογος θα είναι πάντα στο πλευρό της πολιτείας για την επίλυση καίριων και σημαντικών προβλημάτων που παρέμειναν για πολλά χρόνια σε εκκρεμότητα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο