Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κομισιόν : Ανεπαρκή τα μέτρα, πάρτε νέα

Αδύνατη θεωρεί η Επιτροπή την αποκατάσταση των δημοσιονομικών ισορροπιών της Ελλάδας( μείωση των υπερβολικών ελλειμμάτων )μόνο με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση τα οποία χαρακτήρισε μεν «θετικά», αλλά «όχι επαρκή».

Κομισιόν : Ανεπαρκή τα μέτρα, πάρτε νέα

Αδύνατη θεωρεί η Επιτροπή την αποκατάσταση των δημοσιονομικών ισορροπιών της Ελλάδας( μείωση των υπερβολικών ελλειμμάτων )μόνο με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση τα οποία χαρακτήρισε μεν «θετικά», αλλά «όχι επαρκή».

Αδύνατη θεωρεί η Επιτροπή την  αποκατάσταση των δημοσιονομικών ισορροπιών της Ελλάδας( μείωση των υπερβολικών  ελλειμμάτων )μόνο με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση τα οποία χαρακτήρισε μεν «θετικά», αλλά «όχι επαρκή».

Ο αρμόδιος επίτροπος Γιοαχίν Αλμούνια απαντώντας χθες σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις  εξήγησε μεταξύ άλλων  ότι  τα κράτη μέλη(με υπερβολικά ελλείμματα) -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- θα πρέπει μέσα σε διάστημα έξη μηνών από την ημέρα υιοθέτησης από το ΕΚΟΦΙΝ των συστάσεων της  Κομισιόν( σ.σ. αρχές Απριλίου) να παρουσιάσουν συγκεκριμένα μέτρα. Τον Οκτώβριο ( 24/10) η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα επαναξιολογήσουν τις συστάσεις και την εφαρμογή τους και θα εκτιμήσουν τότε αν θα κάνουν και νέες συστάσεις σ αυτά τα κράτη-μέλη.

Η Ελλάδα διαφοροποιείται από τις άλλες χώρες που  εμφανίζουν υπερβολικά ελλείμματα και από την  οποία η Επιτροπή απαιτεί την άμεση διόρθωση τους διότι, όπως είπε ο κ.Αλμούνια, «εκτός του θετικού ρυθμού ανάπτυξης της και του μικρού σχετικά ελλείμματος της ,η Ελλάδα διαφοροποιείται από τις άλλες χώρες και καθίσταται επιτακτική γι αυτήν η λήψη μέτρων διότι  είναι υψηλό το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου της και τεράστιο το δημόσιο χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ της».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ο ίδιος εφικτή την άμεση διόρθωση  χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας ο κ.Αλμούνια απάντησε ότι «με τις σημερινές συστάσεις της η Επιτροπή δεν ανακαλύπτει τίποτε το καινούριο καθώς και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κινεί την διαδικασία μείωσης των υπερβολικών ελλειμμάτων της Ελλάδας. Στο παρελθόν αυτό το πρόβλημα διορθώθηκε , συνεπώς ,δεν πρόκειται για ένα αδύνατον αλλά για ένα δυνατόν καθήκον» τόνισε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει για δικό της όφελος να λάβει μέτρα για την  διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος της χώρας».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο