Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΛΕΠΑ: «Απεργιακή απάντηση στο νέο συνδικαλιστικό νόμο»

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E-mail: [email protected]

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6:30ΜΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, την οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων.

Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης που βάζει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ την μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου


Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,

Σε καλούμε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 6:30μμ. Κύριο θέμα της ΓΣ είναι ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που προσπαθεί να βάλει στο γύψο την οργάνωση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φροντίζει όσο πιο άμεσα να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Προχωράει με fast-track διαδικασίες στην κατάθεση νόμου που θα νομιμοποιεί και θα επεκτείνει την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα.

Τη στιγμή που κατάργησε για χατίρι του ΣΕΒ ακόμα και την προσχηματική διάταξη για την αιτιολόγηση της απόλυσης με το επιχείρημα "για να μην φακελώνεται ο εργαζόμενος" ανακοίνωσε τη δημιουργία "ηλεκτρονικού μητρώου όσων είναι συνδικαλισμένοι" και "ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τη λήψη απεργιακής απόφασης" για να υπάρχει πλήρες φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων και της δράσης τους!

Σκοπός εργοδοτών και κυβέρνησης είναι να καταργήσουν τις συλλογικές διαδικασίες όπως τις γενικές συνελεύσεις. Να μην γίνεται συζήτηση και να μην παίρνονται αγωνιστικές αποφάσεις.

Τα σωματεία έχουν καταστατικά και λειτουργούν με βάση αυτά. Στο καταστατικό της ΕΛΕΠΑ αναφέρεται ότι η Γενική Συνέλευση αποτελεί το κυρίαρχο όργανο του σωματείου μας. Στην Γενική Συνέλευση μαζεύονται οι εργαζόμενοι, συζητούν από κοντά τα προβλήματά από τους χώρους εργασίας τους, ανταλλάζουν γνώμες και πείρα για το πως να αντιπαλέψουν αυτά τα προβλήματα και για να αποφασίσουν. Στην Γενική Συνέλευση μπορούν να πάρουν μέρος ανεξαιρέτως όλα τα μέλη του σωματείο μας.

Σκοπός τους είναι να φακελώσουν τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Να βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει “ενοχλητικές φωνές”.

Ποιος άραγε εργαζόμενος νιώθει πραγματικά ελεύθερος να ψηφίσει ηλεκτρονικά σε μια ψηφοφορία για μια απεργία; Είναι γνωστό ότι κάποιος με γνώσεις IT (πόσο μάλλον το κράτος και οι εργοδότες) μπορεί σχετικά εύκολα να «υποκλέψει» το ποιοι ψήφισαν ή ακόμα και τι ψήφισαν σε μια τέτοια ηλεκτρονική ψηφοφορία. Το σωματείο μας δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί τέτοια διαδικασία. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τα μέλη μας και τις αποφάσεις μας.

Η επίκληση της δημοκρατίας, της καλής και μαζικής λειτουργίας των συνδικάτων είναι ένα τεράστιο παραμύθι που χρησιμοποίησε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την δημοκρατία στα σωματεία!

Είναι οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες ψήφισαν νόμο που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, ακόμα και αν αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλια τους. Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει ενώ αποτελεί περίπου το 23% του εκλογικού σώματος (έλαβε 40% του 58% του εκλογικού σώματος που συμμετείχε). Για τον εργάτη όμως που παλεύει για το ψωμί του και τη ζωή του, απαιτούν και ζητάνε καθολική συμμετοχή και με πλήρες φακέλωμα σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες που συμμετέχει.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς. Για να υπερασπιστεί κανείς τα αυτονόητα δικαιώματά του, τις ανάγκες του, πρέπει να προσπεράσει χίλιες δυσκολίες, τρομοκρατία και την παρέμβαση της εργοδοσίας.

Με κατασταλτικά μέτρα επιχειρείται να φιμωθούν οι εργαζόμενοι, να μπει ο "αστυφύλακας" μέσα στα Συνδικάτα να ελέγχει τους αγώνες και το περιεχόμενό τους, όπως επιβάλουν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.
Στήριξη στην κυβερνητική πολιτική "Νόμος και Τάξη", στην καταστολή των αγώνων δίνει και η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ. Η αγωνιστική στάση από όλους τους εργαζομένους θα είναι η απάντηση.

Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας. Λειτουργούν για να υπηρετήσουν τα εργατικά συμφέροντα, τους στόχους και την προοπτική της εργατικής τάξης και όχι τα "θέλω" των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεών τους.

Το σωματείο μας με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία, είχε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στην λειτουργία του από τους εργοδότες και το κράτος θα απαντηθεί με απεργία. Πιστοί σε αυτή την απόφαση καλούμε σε συμμετοχή όλων των μελών μας στην απεργία την ημέρα που θα προσπαθήσουν να περάσουν αυτόν τον νόμο. Ήδη η ομοσπονδία μας έχει πάρει απόφαση για απεργία.

Για να μπορέσουμε να έχουμε καλυτέρευση στους όρους εργασίας μας στα λογιστήρια, στα λογιστικά γραφεία, στις λογιστικές/ελεγκτικές εταιρίες χρειάζεται να επιβάλλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι μέσα από την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Αυτή την οργάνωση προσπαθεί η κυβέρνηση να χτυπήσει με αυτόν τον νόμο. Δεν θα τους περάσει!

Όλοι στην ΓΣ του σωματείου, Τρίτη 10/9, 6:30μμ

Απεργούμε την μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μαςΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2019
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο