Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

«Rebrain Greece»: Διεπιστημονική πρωτοβουλία για το brain drain και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίαςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ TO BRAIN DRAIN ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
"REBRAIN GREECE"


Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Το φαινόμενο της διαρροής των νέων εργαζομένων και επιστημόνων της χώρας (brain drain), αποτελεί μείζον πρόβλημα στην αγορά εργασίας, αλλά και την οικονομία εν γένει. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει εγκαίρως αντιληφθεί τον αντίκτυπο αυτού του φαινομένου και έχει προβεί στις αντίστοιχες στρατηγικές ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να σας προσκαλέσουμε στην επίσημη διαβούλευση για ει/α Ευφυές Σχέδιο Δράσης για την μετάβαση της αγοράς εργασίας στη Ψηφιακή Εποχή ως ανάχωμα στο Brain Drain. Ο δημόσιος διάλογος θα διεξαχθεί στο χώρο του περιπτέρου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και από ώρα 12.30 πμ έως 15.00 μμ. Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 και από ώρα 10:30 πμ έως 13:00 μμ, θα συνεχιστούν οι εργασίες στο περίπτερο του ΥΠ.Ε.Κ.Υ με εξειδικευμένα workshops και ανοικτή συζήτηση. Η συμμετοχή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Επισυνάπτεται ατζέντα εργασιών της διεπιστημονικής ομάδας ReBrain Greece στο περίπτερο (15°) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
 


Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο