Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Σ. Παραδιάς: «Φοιτητική στέγη τώρα και μέσω… Airbnb!!!»Κάθε χρόνο, οι μέρες αυτές είναι γεμάτες γκρίνια για τη δυσκολία των νέων φοιτητών να στεγαστούν στις πόλεις όπου θα φοιτήσουν. Σπίτια όμως υπάρχουν για όλους, αρκεί να ξέρουμε πως θα τα βρούμε. Σε πολλές πόλεις της χώρας μας υπάρχουν χιλιάδες, μικρά επιπλωμένα διαμερίσματα, «κρεμασμένα» στις διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες, αλλά όμως με πραγματική ζήτηση μόνον το καλοκαίρι και ίσως λίγο κατά τις εορτές. Έτσι κάθε φοιτητής που αναζητεί στέγη σε μια άλλη πόλη, μπορεί πολύ εύκολα να βρεί ποιοτικό αλλά και οικονομικό κατάλυμα με τον εξής απλό τρόπο:

Μπαίνοντας σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα της επιλογής του, αναζητεί και βρίσκει κατάλυμα στην τοποθεσία που τον ενδιαφέρει. Ανεξάρτητα από την τιμή την οποία ζητά ο ιδιοκτήτης, ο ενδιαφερόμενος του κάνει ηλεκτρονική προσφορά (request) για το διάστημα που ενδιαφέρεται και με την τιμή που του επιτρέπουν τα οικονομικά του ανά μήνα. Το αίτημα μπορεί να αφορά χρονικά τον πρώτο μήνα, ή το πρώτο τρίμηνο μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, πράγμα που μπορεί να επαναληφθεί και στη συνέχεια για το τρίμηνο έως τις διακοπές του Πάσχα, και για το δίμηνο έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους.

Με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει ελεύθερη την κατοικία του κατά τις περιόδους υψηλής ζήτησης (καλοκαίρι - εορτές), πολύ εύκολα θα δεχθεί μια λογική πρόταση, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα επωφελές για τον ενδιαφερόμενο μισθωτή, γιατί αφενός στο μηνιαίο ποσό που θα συμφωνηθεί, θα συμπεριλαμβάνεται όχι μόνον το μίσθωμα, αλλά και όλοι οι λογαριασμοί κοινοχρήστων, θέρμανσης-ψύξης, νερού και ρεύματος – δημοτικών τελών, wifi κ.λπ. και αφετέρου η κατοικία που θα του διατεθεί θα είναι ανακαινισμένη και εξοπλισμένη με πλήρη επίπλωση, ηλεκτρικές συσκευές, κλινοσκεπάσματα, κ.λπ.

Έτσι ο φοιτητής και η οικογένειά του απαλλάσσονται από την ταλαιπωρία και τα έξοδα να αγοράσουν και να μεταφέρουν στο διαμέρισμα δική τους επίπλωση και εξοπλισμό, και από την πληρωμή 3 - 4 ενοικίων λιγότερο το χρόνο που αλλιώς θα τα πλήρωναν χωρίς να το χρησιμοποιούν, και αν δεν είναι ευχαριστημένοι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναζητήσουν κάτι καλύτερο. Τέλος είναι ο καλύτερος τρόπος να μείνει κανείς σε ένα σύγχρονα επιπλωμένο διαμέρισμα σε άριστη κατάσταση. Δηλαδή ποιοτική, οικονομική και απροβλημάτιστη διαμονή, χωρίς χρονική δέσμευση.

Αντί λοιπόν να δαιμονοποιούμε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ας επωφεληθούμε όλοι, ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, από τις δυνατότητες που μας δίνει το πανίσχυρο πλαίσιο λειτουργίας τους…

Ο Στράτος Ι. Παραδιάς είναι Δικηγόρος Α.Π., Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο