Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποτελέσματα διασταυρώσεων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ

Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της διασταύρωσης περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψαν τα εξής στοιχεία:


Αποτελέσματα διασταυρώσεων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ

Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της διασταύρωσης περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

•    Σε σύνολο 60.363 επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας Κ.Β.Σ., εντοπίστηκαν 4.381 περιπτώσεις ενεργών επιχειρήσεων, οι οποίες ενώ έχουν υποβάλει εκκαθαριστική δήλωση χρήσης 2007, δεν έχουν υποβάλει μηχανογραφικά όλες τις περιοδικές δηλώσεις 9ου – 12ου μήνα 2008.

•    Σε σύνολο 77.287 επιχειρήσεων, που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας Κ.Β.Σ., εντοπίστηκαν 4.885 περιπτώσεις ενεργών επιχειρήσεων που, ενώ έχουν υποβάλει εκκαθαριστική δήλωση χρήσης 2007, δεν έχουν υποβάλει μηχανογραφικά περιοδική δήλωση 1ου μήνα 2009.

•    Σε σύνολο 754.168 επιχειρήσεων, που τηρούν βιβλία Α' και Β' κατηγορίας Κ.Β.Σ., εντοπίστηκαν 46.290 περιπτώσεις ενεργών επιχειρήσεων, οι οποίες ενώ έχουν υποβάλει εκκαθαριστική δήλωση χρήσης 2007, δεν έχουν υποβάλει μηχανογραφικά περιοδική δήλωση 4ου τριμήνου 2008.

Με εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τα αποτελέσματα των παραπάνω διασταυρώσεων απεστάλησαν στα αρμόδια ελεγκτικά κέντρα (ΔΕΚ, ΠΕΚ) και στις κατά τόπους ΔΟΥ για τον έλεγχό τους και ακολούθως την είσπραξη του μη αποδοθέντος φόρου και την επιβολή των προβλεπομένων προστίμων και προσαυξήσεων. Ο κ. Μπέζας δήλωσε σχετικά: «Οι διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων αποτελούν ένα ισχυρό όπλο κατά της φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά και τους επόμενους μήνες, προκειμένου να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στο συγκεκριμένο τομέα».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο