Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τράπεζα Γης: Ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας η διαδικασία - Α. Γεωργιάδης: «Μέτρο που αφορά κυρίως τη μεσαία τάξη»

29 Αύγουστου 2019 Σχόλια
Τράπεζα Γης: Ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας η διαδικασία - Α. Γεωργιάδης: «Μέτρο που αφορά κυρίως τη μεσαία τάξη»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο, κ. Νίκο Φιλιππίδη, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και στην Τράπεζα Γης:

«Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι αυτό που ζητούν οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, θεσμοθετείται η τράπεζα Γης. Δεν θα πρόκειται απλώς για μεταφορά συντελεστή, όπως είχε γίνει στο παρελθόν και είχε κριθεί αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως το σχεδιάζουμε απαντάει σε όλες τις σωστές ανησυχίες, το τονίζω του παρελθόντος, του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας, η οποία θα “κουμπώνει” τα αιτήματα πώλησης με τα αιτήματα αγοράς και θα τα κατευθύνει προς τα εκεί που το πολεοδομικό σχέδιο της χώρας και το περιβαλλοντικό ισοδύναμο επιτρέπει.
Η τράπεζα Γης δεν αφορά τόσο πολύ τις μεγάλες επενδύσεις. Αυτές ούτως ή άλλως μπαίνουν σε ειδικό χωροταξικό σχέδιο και έχουν δικούς τους πολεοδομικούς όρους. Είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τη μεσαία τάξη. Όταν εφαρμοστεί θα έχει πολλά εντυπωσιακά αποτελέσματα και θα ξεκλειδώσει ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς της οικοδομής
».


Πηγή: Δελτίο τύπου Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης