Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ασφάλιση πωλητών Λαϊκών Αγορών - Διευκρινίσεις ΕΤΕΑΕΠ

27 Αύγουστου 2019 Σχόλια
Ασφάλιση πωλητών Λαϊκών Αγορών - Διευκρινίσεις ΕΤΕΑΕΠ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Ασφάλιση πωλητών Λαϊκών Αγορών στο ΕΤΕΑΕΠ  

27 Αυγούστου 2019

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την ασφάλιση πωλητών Λαϊκών Αγορών στο ΕΤΕΑΕΠ.


Διευκρινίζουμε στους ασφαλισμένους μας πωλητές λαϊκών αγορών που υπάγοντο στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ότι με την δημοσίευση του ν. 4387/2016 θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες και ως εκ τούτου από 1/5/2017 θα πρέπει να εκδίδονται ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.
 
Επειδή, όμως αντιμετωπίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, η ασφάλιση στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης αυτόματα μετατρέπεται σε προαιρετική.
 
Όσοι επιθυμούν να διακόψουν την ασφάλισή τους θα πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια Διεύθυνση του ΕΤΕΑΕΠ σχετική αίτηση διακοπής της ασφάλισης και η διακοπή θα αρχίζει αναδρομικά από 1/5/2017.
 
Πρόσωπα με την ανωτέρω ιδιότητα για τους οποίους δεν εκδόθηκαν ειδοποιητήρια, λόγω προβλήματος κατά την μετάπτωση, και θέλουν να συνεχίσουν την ασφάλισή τους θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση της ΔΟΥ για έναρξη εργασιών. Παράλληλα, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η υποβολή στοιχείων απασχόλησης μέσω ΑΠΔ όπως επίσης και το ότι θα πρέπει να εμφανίζεται ασφαλισμένος στο Μητρώο Ασφαλισμένων με την ιδιότητα αυτή και στην κύρια ασφάλιση.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης