Ειδήσεις Απόψεις

«Εκείνος που κοιμόταν όρθιος»Ο Στεφανής είχε και αυτός το ίδιο ιδίωμα που ‘χαν οι περισσότεροι. Κοιμόταν όρθιος, κοιμόταν καθιστός, κοιμόταν ακόμα και όταν περπατούσε.

Πόσες φορές δεν τον συνάντησα στην Νεάρχου ή στην Τζανακάκη να περπατά κοιμισμένος χωρίς να μπορώ να του πω τίποτα γιατί, να σας πω την αλήθεια, κοιμόμουν και γώ.

Χιλιάδες κόσμος περπατούσε στους δρόμους και κοιμότανε.
Άλλαζαν οι εποχές, κυλούσαν τα γεγονότα, ερχόταν νέες κυβερνήσεις, ο Στεφανής - κι οι άλλοι - το ίδιο τροπάρι.
Κοιμόντουσαν όρθιοι.
Θυμάμαι που ακόμα και σα μιλούσε ο Στεφανής τα ‘λεγε όλα τυποποιημένα. Πιθανότατα εξαιτίας της νύστας του. Και ‘μεις βέβαια νυσταγμένα του απαντούσαμε…

Μόνη εξαίρεση εκείνη η περίεργη βραδιά του Αυγούστου, θαρρώ πως ήταν στο καφέ του Δημοτικού Κήπου, όπου άνοιξε ο αθεόφοβος ένα βιβλίο κι αυτό ήτανε τόσο φωτεινό που ξύπνησε όλους όσους καθότανε στα διπλανά τραπέζια !!

Που το βρήκε ο Στεφανής, ένας Θεός ξέρει...
Επικράτησε πανικός.  

Ευτυχώς που τον αρχίσαμε στα χαστούκια, κι από το ζόρι του έκλεισε το βιβλίο και μπορέσαμε και μείς να ξανακοιμηθούμε ήσυχα.

Στην νύστα μου πάνω, να πω την αλήθεια, διέκρινα κι έναν από τους Ξύπνιους - λίγους τέτοιους είχαμε στην πόλη - που του άρπαξε το βιβλίο από τα χέρια και έτρεξε να το κρύψει.  


Σταυρουλάκης Αρτεμ. Κωνσταντίνος
E - mail: [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο