Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Κομισιόν - Ένα χρόνο επέτειο της ολοκλήρωσης με επιτυχία του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας
Ένα χρόνο επέτειο της ολοκλήρωσης με επιτυχία του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας

Στις 20/8/2019 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα υποστήριξης σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Το τριετές πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας υιοθέτησε μια συντονισμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων και βαθιά ριζωμένων διαρθρωτικών προβλημάτων που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την Ελλάδα και στην απώλεια της πρόσβασης στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Συνολικά, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας παρείχαν δάνεια ύψους 61,9 δισ. Ευρώ σε αντάλλαγμα για τις ελληνικές αρχές, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Οι μεταρρυθμίσεις έθεσαν τα θεμέλια για οικονομική ανάκαμψη, θέτοντας σε εφαρμογή τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την υγιή δημόσια οικονομία.

Οι δείκτες επιβεβαιώνουν ότι, ενώ οι μεταρρυθμίσεις  πρέπει να γίνουν, οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί αποφέρουν απτά οφέλη. Για παράδειγμα, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 17,6% τον Απρίλιο του 2019. Παρόλο που αυτό εξακολουθεί να είναι απαράδεκτα υψηλό, είναι η πρώτη φορά που ο δείκτης αυτός μειώθηκε κάτω από 18% από τον Ιούλιο του 2011 και μειώθηκε από την κορυφή του 27,9% τον Ιούλιο του 2013

Εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας οι ελληνικές αρχές να εξακολουθήσουν να εστιάζουν στην πλήρη αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών των ετών κρίσης.

Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αυτή την προσπάθεια.

Η χώρα είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένη στο ευρωπαϊκό εξάμηνο και η συνεχής παράδοση συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων παρακολουθείται στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Ο κ. Valdis Dombrovskis, Αντιπρόεδρος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, αρμόδιος για την Οικονομική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγοράς, δήλωσε:

"Πριν από ένα χρόνο, η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα υποστήριξης σταθερότητας του ΕΜΣ για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την προώθηση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας . Η οικονομία της Ελλάδας έχει επωφεληθεί από τις μεταρρυθμίσεις και την τόνωση της εμπιστοσύνης. Η ανάπτυξη είναι σταθερή, η ανεργία μειώνεται και τα δημόσια οικονομικά έχουν βελτιωθεί. Είναι σημαντικό να επωφεληθούμε από αυτά τα επιτεύγματα, συνεχίζοντας την πορεία των υπεύθυνων δημοσιονομικών πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποσκοπούν στην ενίσχυση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα.

"Ο Pierre Moscovici, Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, δήλωσε: έχει προχωρήσει πολύ από τότε που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας πριν από ένα χρόνο. Τα οικονομικά στοιχεία παρουσιάζουν θετικά σημάδια, υποδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες θα συνεχίσουν να αποδίδουν καρπούς για μια κοινωνία που έχει δει πολλές δυσκολίες. Εντούτοις, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις και η προθυμία να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης - και να συνεργαστεί στενά με τους ευρωπαίους εταίρους - θα είναι ουσιαστικής σημασίας για τη στήριξη της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενός καλύτερου συστήματος κοινωνικής πρόνοιας τους μήνες και τα έτη Έλα. Είναι σημαντικό να συνεργάζονται όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς για να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραμείνει στην πλευρά της Ελλάδας και θα υποστηρίξει τον κεντρικό της ρόλο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο