Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ΦΠΑ

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της παράλειψης κοινοποίησης της μεταφοράς δύο οδηγιών ΦΠΑ στο εθνικό δίκαιο.

Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ΦΠΑ

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της παράλειψης κοινοποίησης της μεταφοράς δύο οδηγιών ΦΠΑ στο εθνικό δίκαιο.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής υποχρέωση της χώρας εκτός από το να εφαρμόζει τις οιοδήποτε κοινοτικές οδηγίες είναι και να ενημερώνει επίσημα την Επιτροπή από τη στιγμή που εφάρμοσε κοινοτικές οδηγίες.

Συγκεκριμένα η ελληνική κυβέρνηση δεν ειδοποίησε την Επιτροπή α) για τη θέσπιση αποτελεσματικότερων κανόνων για την καταπολέμηση της απάτης με μεγαλύτερη ευελιξία απ’ ό,τι προηγουμένως β) και για την «6η οδηγία ΦΠΑ», με στόχο να ενταχθούν με ορθολογικό τρόπο σε ενιαίο νομοθετικό κείμενο οι διάφορες τροποποιήσεις που είχαν επέλθει με την πάροδο του χρόνου στην εν λόγω οδηγία.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο