Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

B. Καμπάνης - Γ. Χριστόπουλος για ηλεκτρονικά βιβλία, πιστοποίηση και κατοχύρωση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού.
Στην εκπομπή του Τ.Τέλογλου στον ΣΚΑΙ μίλησαν ο πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Β.Καμπάνης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Γ.Χριστόπουλος, σχετικά με εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα σε ότι αφορά την ασφάλεια των δεδομένων αλλά και στην διαχείριση του όγκου της πληροφορίας.

Ο Γ.Χριστόπουλος αναφερόμενος σε ορισμένα σημεία τα οποία έχει ήδη σημειώσει η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τις προτάσεις που έκανε στο υπόμνημα που έχει στείλει στην ΑΑΔΕ από τον Μάρτιο του 2019, σημείωσε ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και οι λογιστές στην καθημερινότητά τους  και να μην μπούμε σε μια διαδικασία νέας ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας, θα πρέπει επίσης τα ηλεκτρονικά βιβλία να εξοικονομήσουν χρόνο στον λογιστή και να αυτοματοποιήσουν μια σειρά από διαδικασίες που θα περιορίσουν την γραφειοκρατία.

Τόσο ο πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. όσο και ο Γ.Χριστόπουλος τόνισαν ότι για τα ηλεκτρονικά βιβλία θα πρέπει να είναι αποκλειστικός χρήστης ο λογιστής φοροτεχνικός, ο οποίος έχει και την ευθύνη για την ορθή τήρησή τους. Σημείωσαν επίσης ότι θα πρέπει να πιστοποιηθεί και να κατοχυρωθεί ο λογιστής φοροτεχνικός, όπως είναι κατοχυρωμένος ο δικηγόρος ή ο γιατρός, ενώ το όριο των ακαθάριστων εσόδων (το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 50.000 ευρώ) για την υποχρεωτική υπογραφή των δηλώσεων από τους λογιστές φοροτεχνικούς, θα πρέπει να μηδενίσει.


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω.

Single player

 

Flash player
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο