Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μετονομασία Υπουργείου Εργασίας και αλλαγή σφραγίδων και λογότυπου του ΕΦΚΑ

6 Αύγουστου 2019 Σχόλια
Μετονομασία Υπουργείου Εργασίας και αλλαγή σφραγίδων και λογότυπου του ΕΦΚΑ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά



Με την εγκύκλιο 42/ 2019 του ΕΦΚΑ παρέχονται λεπτομέρειες σχετικά με την μετονομασία Υπουργείου Εργασίας και την αλλαγή σφραγίδων και λογότυπου του Ε.Φ.Κ.Α.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο γίνονται γνωστά τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ 119/τ.Α'/08.07.2019 δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 81 «Σύσταση συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους. Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων»

Στο άρθρο 4, παρ. 3 του προαναφερόμενου προεδρικού διατάγματος αναφέρεται ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει:

Α) Να αντικατασταθεί το όνομα του Υπουργείου στο λογότυπο των εγγράφων που εκδίδονται από όλες τις Υπηρεσίες. Προς διευκόλυνσή σας, σας διαβιβάζουμε σχετικό υπόδειγμα προμετωπίδας.

Στα πάσης φύσεως έντυπα τα οποία εκδίδονται μηχανογραφικά ή πρόκειται να τυπωθούν θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να αναγράφεται πλέον η νέα ονομασία του Υπουργείου υπό την εποπτεία του οποίου τελεί ο Φορέας.

Β) Να αντικατασταθούν όλες οι σφραγίδες του Φορέα με καινούριες, όπου θα αναγράφεται η ονομασία του Υπουργείου στο οποίο υπαγόμαστε.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη στρογγυλή σφραγίδα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 6 παρ. 3 του Ν. 48/75 (ΦΕΚ 108/ τ.Α'/7-6-75), θα αποτελείται από τρεις (3) επάλληλους και ομόκεντρους κύκλους. Ο εξωτερικός κύκλος πρέπει να έχει διάμετρο τέσσερα εκατοστά του μέτρου.

- Στον εξωτερικό κύκλο αναγράφεται ο τίτλος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*».

- Στο δεύτερο - μεσαίο κύκλο αναγράφεται ο τίτλος του Υπουργείου σε συντομογραφία λόγω αντικειμενικής αδυναμίας χώρου στις σφραγίδες (σχετ. η αριθμ. Δ1.33086/11345/22-7-2019, ΦΕΚ 3082/τ.Β'/31-07-2019 Υπουργική Απόφαση) και του Φορέα:
«ΥΠ.Ε.Κ.ΥΠ.* Ε.Φ.Κ.Α.*»

- Στον τρίτο - εσωτερικό κύκλο απεικονίζεται το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας (Εθνόσημο), όπως αυτό καθορίζεται στο άρθρο 6, παράγραφο 3, του Ν. 48/1975 (ΦΕΚ Α' 108/7-6-1975).

Οι στρογγυλές σφραγίδες δηλαδή, θα πρέπει να είναι όμοιες με τις προηγούμενες με τη μόνη διαφορά ότι θα αναγράφεται η νέα ονομασία του Υπουργείου που εποπτεύει τον ΕΦΚΑ.

Γ) Η προμήθεια των νέων σφραγίδων θα γίνει ως εξής:

- Κεντρική Υπηρεσία

Οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Διοικητικής Μέριμνας των Γενικών Διευθύνσεων και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας που υπάγονται απευθείας στο Διοικητή θα πρέπει να μας γνωρίσουν άμεσα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) τον αριθμό των στρογγυλών σφραγίδων που κατέχουν και θα αντικατασταθούν για όλες τις μονάδες αρμοδιότητάς τους. Το Τμήμα Οργάνωσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προμηθειών θα μεριμνήσει για την αντικατάσταση των σφραγίδων.

- Περιφερειακές Υπηρεσίες (ΠΥΣΥ, ΠΕΚΑ, ΚΕΑΟ, Περιφερειακές Διευθύνσεις, Περιφερειακά Υποκαταστήματα, Τοπικά Υποκαταστήματα, Τοπικές Διευθύνσεις, Περ/κά Τμήματα & Γραφεία)

Οι Προϊστάμενοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών θα πρέπει να φροντίσουν για την αντικατάσταση των σφραγίδων. Προτείνεται η αντικατάσταση μόνο του λαστιχένιου μέρους της σφραγίδας και καταστροφή του. Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να γίνουν απαραίτητες ενέργειες και για τις υπαγόμενες σε αυτούς οργανικές μονάδες (Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης, Αποκεντρωμένα Τμήματα, Περιφερειακά Τμήματα κλπ).

Αφού προμηθευτείτε τις νέες σφραγίδες, με ευθύνη του Προϊσταμένου της κάθε μονάδας, θα πρέπει να καταστραφούν όλες οι παλιές σφραγίδες και να συνταχθεί πρωτόκολλο καταστροφής κατά τα οριζόμενα στην αρ. 25/28.05.2019 εγκύκλιό μας. 

Τέλος, εφιστούμε και πάλι την προσοχή για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών που σας έχουν δοθεί με την προαναφερθείσα εγκύκλιο, σχετικά με τη μέριμνα για την καταστροφή όσων σφραγίδων δεν τηρούν τον τύπο καθώς και τον ορισμό υπευθύνων για τη σωστή χρήση και φύλαξη αυτών.

Του παρόντος εγγράφου να λάβουν ενυπόγραφα γνώση όλοι οι υπάλληλοι για πιστή τήρηση και εφαρμογή



ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I






Δείτε την εγκύκλιο 42/2019 από το αρχείο του κόμβου



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης