Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντί σχολίου - Ανασκόπηση εβδομάδος 29 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου

Αντί σχολίου - Ανασκόπηση εβδομάδος 29 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 14 λεπτά


Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
 

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, το "σχόλιο της Δευτέρας" θα κάνει διακοπές τον Αύγουστο και θα είναι μαζί σας πάλι τον Σεπτέμβριο. Διακοπές όμως δεν θα κάνει η ενημέρωσή σας, γι' αυτό και τις επόμενες εβδομάδες αντί σχολίου, όπως έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, θα παραθέτουμε συνοπτικά τα σημαντικότερα θέματα της εβδομάδος.

Την εβδομάδα αυτή δεν ήταν λίγα τα θέματα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα S.O.S..
 

⥢⥤

 Φορολογικές δηλώσεις - S.O.S.  (Save Our Souls)

Επίσημο: Η απόφαση για την παράταση των δηλώσεων  ['Έτσι για να θυμόμαστε την γενναιοδωρία....]

Προθεσμίες δηλώσεων και δόσεις φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2018 (Upd) [Έτσι για να μη χανόμαστε..]

Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ σε δήμους που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές [Γιατί έτσι πρέπει...]

Πρόστιμα εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 [Έτσι για να γνωρίζουμε...]

 

 

 Ηλεκτρονικά βιβλία - S.Τ.Α. (Save The Accountants)  

- Χ. Σταϊκούρας: «Κάνουμε πράξη το θεσμό των ηλεκτρονικών βιβλίων» [Και ναι είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που θα το κάνει πρώτη.]

- Ηλεκτρονικά βιβλία: Σε διαβούλευση το πλαίσιο λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA [Τα σχόλια θα πρέπει να είναι καλοκαιρινά... Οι προτάσεις για βελτίωση του συστήματος συναρτώνται βέβαια και με τις δυνατότητες του συστήματος που θα "σηκώνει" την εφαρμογή. ] - [Κάποτε είχε γραφτεί σε ένα σχόλιο της Δευτέρας ότι πρόκειται για διπλά βιβλία. Ελπίζουμε πλέον να μην αμφιβάλλει κανείς γιαυτό.]

 


 S.O.S.  Σημαντικά θέματα

 

S.O.S. - Έλεγχος προσώπων που τηρούν απλογραφικά βιβλία, για φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1-1-2014 και μετά

 

Με την απόφαση με Αριθμ. Α 1293/2019 της ΑΑΔΕ παρέχονται λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα ελέγχου προσώπων που τηρούν απλογραφικά βιβλία, για φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.
Προσοχή ...Ο έλεγχος πλέον θα εκτείνεται και σε άλλους τομείς εκτός από τις συγκεκριμένες ελεγκτικές επαληθεύσεις.

Δηλαδή.....
Επί διενέργειας συναλλαγών μέσω διαδικτύου, κατά περίπτωση ερευνώνται, ελέγχονται και επαληθεύονται τα παρακάτω:
1. Η καταχώρηση του ελεγχόμενου προσώπου στο Γ.Ε.Μ.Η., αναφορικά με την δραστηριοποίησή του σε ηλεκτρονικό ή εξ αποστάσεως εμπόριο ή παροχή υπηρεσιών, όπως ορίζεται υποχρεωτικά από τις ισχύουσες διατάξεις.
2. Η ύπαρξη τυχόν διαδικτυακών τόπων που σχετίζονται με το ελεγχόμενο πρόσωπο, καθώς και το όνομα του φυσικού/νομικού προσώπου στο οποίο έχουν κατοχυρωθεί.
3. Η έκταση της δραστηριοποίησης του ελεγχόμενου προσώπου και τυχόν συναλλαγές αυτού σε μέσα επιχειρηματικής και κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και το κόστος της παρουσίας και δραστηριοποίησής του στο διαδίκτυο συμπεριλαμβανομένης και της διαφημιστικής του δαπάνης. Μεταξύ άλλων, ερευνώνται και στοιχεία όπως ο αριθμός των μελών/φίλων, σχολίων πελατών, κριτικών κ.λπ.
4. Η διενέργεια εξ αποστάσεως πωλήσεων αγαθών ή παρεχόμενων υπηρεσιών (απευθείας πώληση μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος/πώληση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τηλεφώνου κ.λπ.).
5. Η ύπαρξη συμβάσεων/συμφωνιών με επιχειρήσεις ταχυδρομικών υπηρεσιών ή/και εταιρείες μεταφορών (courier).
6. Η διαδικασία που ακολουθείται κατά τη λήψη και καταχώρηση της παραγγελίας, την πληρωμή, καθώς και την αποστολή των αποθεμάτων ή την παροχή υπηρεσιών.
7. Το ύψος των συναλλαγών που προκύπτουν από τα δεδομένα που τηρούνται και είναι αποθηκευμένα ηλεκτρονικά στους υπολογιστές, server, cloud κ.λπ. του ελεγχόμενου προσώπου.
8. Οι τρόποι πληρωμής των ηλεκτρονικών και εξ αποστάσεως συναλλαγών, όπως πληρωμή μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, αντικαταβολών μέσω επιχειρήσεων ταχυδρομικών υπηρεσιών, ιδρυμάτων έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, ηλεκτρονικών πορτοφολιών, Paysafe, Paypal κ.λπ.
9. Η τυχόν σύνδεση των συσκευών POS/e-POS με ξένα πιστωτικά ιδρύματα.
10. Η ύπαρξη εσόδων από προμήθειες, διαφημιστικά συμβόλαια ή άλλα έσοδα από συναλλαγές με επιχειρήσεις ή πρόσωπα που έχουν παρουσία στο διαδίκτυο.
11. Η πραγματοποίηση διαδικτυακών συναλλαγών με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτες χώρες.
12. Επί διαδικτυακών συναλλαγών διενεργείται επαλήθευση των εσόδων για συνολικό χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριάντα (30) ημερών.
13. Στην περίπτωση που προκύψει δραστηριοποίηση του ελεγχόμενου προσώπου στην αλλοδαπή, ερευνάται η ύπαρξη μόνιμης εγκατάστασης με βάση την εθνική νομοθεσία και τις συμβάσεις περί αποφυγής διπλής φορολογίας.


Επί διενέργειας συναλλαγών μεταξύ συνδεδεμένων προσώπων, διενεργούνται οι παρακάτω ελεγκτικές επαληθεύσεις:
1. Ελέγχεται αν το ελεγχόμενο νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα είναι συνδεδεμένη με άλλα πρόσωπα κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2 του ν. 4172/2013.
2. Ελέγχεται αν το ελεγχόμενο νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα είναι μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπής επιχείρησης ή διαθέτει μόνιμες εγκαταστάσεις στην αλλοδαπή.
3. Ελέγχεται η πραγματοποίηση συναλλαγών ή μεταφορά λειτουργιών κατά την έννοια των άρθρων 50 και 51 του ν. 4172/2013, του ελεγχόμενου νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας με τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή πρόσωπα ή με μόνιμες εγκαταστάσεις ή με το κεντρικό τους στην αλλοδαπή, για τις οποίες υπήρχε υποχρέωση τήρησης της «αρχής των ίσων αποστάσεων» κατά τις ελεγχόμενες περιόδους.
4. Ελέγχεται εάν υφίσταται η υποχρέωση κατάρτισης φακέλου τεκμηρίωσης τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών στις ελεγχόμενες περιόδους και οι σχετικές με την κατάρτιση φακέλου τεκμηρίωσης, παρεπόμενες υποχρεώσεις (υποβολή Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών).
5. Ελέγχεται η ορθή μεταφορά των δεδομένων του Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών από τα βιβλία του ελεγχόμενου νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας, καθώς και από το Φάκελο Τεκμηρίωσης.
6. Ανεξάρτητα από την υποχρέωση κατάρτισης φακέλου τεκμηρίωσης από το ελεγχόμενο νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, ελέγχεται η τεκμηρίωση των τιμών των ενδοομιλικών συναλλαγών και η τήρηση της «αρχής των ίσων αποστάσεων».
7. Ελέγχεται αν έχει γίνει φορολογική αναμόρφωση των αποτελεσμάτων με βάση τυχόν διαφορές που προέκυψαν από την εφαρμογή της «αρχής των ίσων αποστάσεων».
8. Ελέγχεται, αν έχουν εκδοθεί αποφάσεις προέγκρισης της μεθοδολογίας τιμολόγησης για συναλλαγές με συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή πρόσωπα ή μόνιμες εγκαταστάσεις, η ισχύς των κρίσιμων παραδοχών στις οποίες βασίστηκε η απόφαση προέγκρισης, η τήρηση των όρων της απόφασης προέγκρισης και η υποβολή της ετήσιας έκθεσης συμμόρφωσης με τους όρους και τις προϋποθέσεις της απόφασης προέγκρισης.
Εξετάζεται η ύπαρξη τυχόν διευθετήσεων για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4174/2013.
 

Και έχει και συνέχεια ..... Η απόφαση: Α.1293/2019


 

Ηλεκτρονική έκδοση βεβαιώσεων περί μη οφειλής ΤΑΠ απευθείας από τους συμβολαιογράφους

 

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιοποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων με άμεσο στόχο την διευκόλυνση των πολιτών: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου για την ηλεκτρονική έκδοση των Βεβαιώσεων Περί Μη Οφειλής Τ.Α.Π. 
Η ηλεκτρονική εφαρμογή προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών. Το μνημόνιο αυτό συνεργασίας είναι το πρώτο βήμα καθώς ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος είναι ο μόνος που διαθέτει την ηλεκτρονική υποδομή για 
την έκδοση και λήψη της σχετικής βεβαίωσης του αρ. 24 παρ. 18 Ν.2130/1993 (ΤΑΠ) και ως εκ τούτου βρίσκεται στην διάθεση των ενδιαφερόμενων μερών για περαιτέρω συνεργασίες.

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση - Κωδικοποίηση νόμων στο αρχείο του κόμβου
 

 
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ

Ειδικά για το έτος 2019, χορηγείται μείωση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. φυσικών προσώπων, που προκύπτει από την εφαρμογή των άρθρων 4 και 5 και της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, ανάλογα με τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, η οποία υπόκειται σε φόρο κατά το άρθρο 4, όπως αυτή προσδιορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5, ως εξής:
α) για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%),
β) για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι επτά τοις εκατό (27%),
γ) για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%),
δ) για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) και
ε) για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).
Στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας της παρούσας παραγράφου δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

Σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης των 120 δόσεων:

- Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα αύξησης των δόσεων, ενθάρρυνσης της συνέπειας και ανακούφισης των οφειλετών.
- Το επιτόκιο που επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από το 5% που είναι σήμερα στο 3%, τόσο για να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του οφειλέτη, όσο και για λόγους ισότητας με τις οφειλές του Δημοσίου.
- Διευρύνεται η ρύθμιση, σε έως και 120 δόσεις, με την υπαγωγή σ’ αυτή όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή, δηλαδή το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, μέχρι 1 εκατ. ευρώ.
- Ο οφειλέτης μπορεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, να επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου αριθμού των δόσεων ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων, με ταυτόχρονη απαλλαγή επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων και τόκων σε ποσοστό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά επιλέγονται.
-  Εφόσον κατά την ένταξη στη ρύθμιση προκαταβληθεί ποσό τουλάχιστον διπλάσιο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης, χορηγείται ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.
-  Για όσους εντάσσονται και τηρούν τη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και η συνέχιση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.
-  Στους οφειλέτες που έχουν ήδη προβεί στη ρύθμιση των οφειλών τους με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του παρόντος θεσμικού πλαισίου.

 
 «Σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης - Σχέδιο 11 σημείων για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών»: Σημεία συνέντευξης Κυβερνητικού εκπροσώπου

Κατά τη τη διάρκεια συνέντευξής του στο ΣΚΑΪ, ο κος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε σε θέματα φορολογίας, φοροδιαφυγής και στα ηλεκτρονικά βιβλία.

"Στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα έρθει σε λίγες μέρες στη Βουλή, θα υπάρχει πρόνοια για σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων, εφόσον προωθούμε τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου. Και εμείς έχουμε στον πυρήνα του σχεδιασμού μας την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Τα τεκμήρια σταδιακά θα φύγουν. Αυτό φέρνει και μια ευθύνη. Όταν φεύγει το αντικειμενικό κριτήριο, θα πρέπει να δούμε τα εισοδήματα να ανταποκρίνονται στα πραγματικά. Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές για να δώσουμε κίνητρο στους πολίτες να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα."

Λέτε να δούμε επιτέλους την κατάργηση των τεκμηρίων; Αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα τα οποία μπορείτε να δείτε πατώντας το σχετικό link παραπάνω.


Υπενθύμιση: Αυτόματα και χωρίς αίτηση η επιστροφή φόρου για τα νομικά πρόσωπα

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι, μετά την έκδοση της απόφασης Α.1129/2019 δεν χρειάζεται αίτηση στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιστροφή φόρου που προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων με πιστωτικό ποσό.


 

Φορολογική αντιμετώπιση ανέγερσης κτίσματος ή βελτιώσεων και επεκτάσεων με δαπάνες του μισθωτή σε ακίνητο κυριότητας του εκμισθωτή, σε περίπτωση πρόωρης λύσης της μίσθωσης
 

Τυχόν αναπόσβεστο υπόλοιπο δαπανών ανέγερσης κτίσματος ή βελτιώσεων και επεκτάσεων από τον μισθωτή σε ακίνητο κυριότητας του εκμισθωτή, κατά τον χρόνο πρόωρης λύσης της σύμβασης, μεταφέρεται σωρευτικά στα φορολογικά αποτελέσματα του φορολογικού έτους που επήλθε η λύση της μίσθωσης.

Η απόφαση:  Ε.2146/2019

 

Δεν καταλογίζεται χαρτόσημο σε υπόλοιπα πελατών/προμηθευτών

 

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στο καθεστώς του περιθωρίου κέρδους υπολογίζεται με βάση όλα τα εισπραχθέντα ή προς είσπραξη από τον εν λόγω υποκείμενο στο φόρο μεταπωλητή ποσά χωρίς ΦΠΑ

Με απόφαση του ΔΕΕ κρίθηκε ότι ο κύκλος εργασιών που λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος μικρών επιχειρήσεων σε φορολογούμενο ο οποίος εμπίπτει στο ειδικό καθεστώς του περιθωρίου κέρδους, υπολογίζεται, με βάση όλα τα εισπραχθέντα ή προς είσπραξη από τον εν λόγω υποκείμενο στον φόρο μεταπωλητή ποσά χωρίς ΦΠΑ, ανεξαρτήτως των ρυθμίσεων βάσει των οποίων τα ποσά αυτά θα φορολογηθούν στην πραγματικότητα.

Η απόφαση: Υπόθεση C-388/18 Ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων - Ειδικό καθεστώς των υποκείμενων στον φόρο μεταπωλητών - Υποκείμενος στον φόρο μεταπωλητής ο οποίος εμπίπτει στο καθεστώς του περιθωρίου κέρδους - Ετήσιος κύκλος εργασιών για τον καθορισμό της δυνατότητας εφαρμογής του ειδικού καθεστώτος μικρών επιχειρήσεων - Περιθώριο κέρδους ή εισπραχθέντα ποσά

 

 

 

⥢⥤

 Σημαντικές - Δ.Ε.Δ.

ΔΕΔ 1117/2019 Προσαύξηση περιουσίας από ποσά που δόθηκαν για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΔ 1638/2019 Επιστροφή ποσών ΦΠΑ σε αγρότη ειδικού καθεστώτος που δεν δικαιολογούνται από την ετήσια παραγωγή του

ΔΕΔ 1530/2019 Στα ανείσπρακτα ενοίκια δεν περιλαμβάνεται η ανείσπρακτη αποζημίωση χρήσης ακινήτου

 

 ⥢⥤


 

 Σημαντικές  αποφάσεις  που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβομάδα

 

Τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική έκδοση του αποδεικτικού καταβολής φόρων κεφαλαίου

Η απόφαση: Ε.2144/2019


Συμμόρφωση Φορ. Διοίκησης με τη ΣτΕ 2465/2018: Πίστωση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα αλλοδαπής που αποκτούν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και για τα οποία η Ελλάδα έχει δικαίωμα φορολόγησης βάσει ισχυουσών ΣΑΔΦ

Σε ό,τι αφορά φορολογικό κάτοικο Ελλάδος που αποκτά εισόδημα αλλοδαπής και για το οποίο έχει και η Ελλάδα δικαίωμα φορολόγησης, διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των ΣΑΔΦ που περιλαμβάνουν ρύθμιση όμοια με τη ρύθμιση του άρθρου 23Β παρ. 1 της Πρότυπης Σύμβασης ΟΟΣΑ, στην έννοια του φόρου εισοδήματος Ελλάδας έναντι του οποίου παρέχεται η πίστωση του φόρου αλλοδαπής με βάση τα οριζόμενα και στο άρθρο 9 του ν.4172/2013, περιλαμβάνεται και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 και του άρθρου 43 Α του ν.4172/2013 κατά το ποσό που αναλογεί στο εισόδημα αλλοδαπής.

Η απόφαση: Ε.2147/2019


Τροποποίηση της ΔΕΦΚΦ 1116596 ΕΞ 2017/ 02-08-2017 (Β'2745) απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για τη χορήγηση άδειας φορολογικής αποθήκης, την παρακολούθηση και τη λειτουργία αυτής

Η απόφαση : Α.1288/2019


Παράταση δηλώσεων έως 30.7.2019

Η απόφαση : Α.1302/2019


Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις, ριπαίοι θυελλώδεις άνεμοι) στις 10.07.2019 στους Δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας, Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η απόφαση : Α.1301/2019


Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, ριπαίοι θυελλώδεις άνεμοι) στις 10.07.2019 στους Δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
 

Η απόφαση : Α.1300/2019


Ίδρυση Καταστήματος Αφορολογήτων και Αδασμολογήτων Ειδών στον Λιμένα Καρλοβασίου Σάμου


Η απόφαση :
Α.1273/2019


 



 

⥢⥤

 Εργατικά Ασφαλιστικά 


 

ΟΑΕΔ: Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2019-2020


Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Λάμπρος Σέμπος


Ανασύσταση του φακέλου για το πόρισμα της ενοποίησης των κανόνων για τις συντάξεις αναπηρίας - Συνάντηση Ν. Μηταράκη με ΕΣΑμεΑ


Γ. Βρούτσης: «Φέρνουμε αλλαγές στον Κώδικα Νόμων για την Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων για την οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών προστασίας και πρόληψης»


Απόφαση : 56069/2019 Κύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πλοιάρχων Μεσογειακών και Τουριστικών Επιβατηγών Πλοίων, έτους 2019


Απόφαση : 56166/2019 Κύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πληρωμάτων Μεσογειακών και Τουριστικών Επιβατηγών Πλοίων, έτους 2019


Απόφαση : Δ.ΕΙΣΦ.Μ./484/923585/2019 Αποδοχές Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων


Απόφαση : Φ80000/οικ.63843/1448/2019 Γνωστοποίηση διατάξεων άρθρου 22 ν. 4578/2018 και παροχή οδηγιών για την εφαρμογή τους
 

 

 

⥢⥤

 Λοιπά θέματα εβδομάδος

Χ. Σταϊκούρας: «Μειώνεται το επιτόκιο και στη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών»

Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τα ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο Ιουνίου 2019

GDPR: Πρόστιμο 150,000 ευρώ σε εταιρεία για παραβίαση αρχών επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εργαζομένων - Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» - Όλες οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής αιτήσεων ανά Περιφέρεια

Μείωση επιτοκίου στη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών: Στο νέο νομοσχέδιο η διάταξη

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο με θέματα εκπαίδευσης, κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, τροποποιήσεις των κωδίκων του ποινικού δικαίου καθώς και θέματα ψηφιακής πολιτικής

Αντικαπνιστική νομοθεσία: Εγκύκλιο για την εφαρμογή της απέστειλε προς τις Περιφέρειες της χώρας και τους φορείς του Δημοσίου το Υπουργείο Υγείας

 

 

⥢⥤

 Αποφάσεις Σ.τ.Ε
 

ΣτΕ 175/2018 ΚΒΣ και επιβολή προστίμου για έκδοση εικονικού φορολογικού στοιχείου. Προϋποθέσεις εφαρμογής της αρχής ne bis in idem

ΣτΕ 1740/2018 Ερμηνεία των διατάξεων του άρθρου 61 παρ. 5 του ΚΦΕ (2238/1994). Στη διατυπούμενη στη φορολογική δήλωση επιφύλαξη πρέπει να παρατίθενται συγκεκριμένα οι λόγοι, καθώς και το ύψος και η φύση των σχετικών κονδυλίων, ώστε να μπορεί η φορολογική αρχή να αποφανθεί επί αυτής, άλλως η επιφύλαξη θεωρείται ανύπαρκτη και δεν δύναται να γίνει δεκτή
 

 

 

⥢⥤


 

 Κτηματολόγιο 
 

Κτηματολόγιο: Παράταση συλλογής δηλώσεων σε Μαγνησία και Σποράδες

Κτηματολόγιο: Παράταση υποβολής δηλώσεων σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο και σε δήμους-κοινότητες Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

 

⥢⥤

 

 Μερικές ακόμη αποφάσεις

7Β/847/2019 Απαγόρευση της διάθεσης στην αγορά, της διανομής και της πώλησης δυαδικών δικαιωμάτων προαίρεσης (binary options) σε ιδιώτες πελάτες

57798/592/2019 Διευκρινίσεις για τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) που χορηγούν τα ΚΤΕΟ

59756/2611/2019 Παροχή διευκρινίσεων για την εφαρμογή της υπ’ αριθ. Α οικ. 94748-4130 (Β’ 570) Κ.Υ.Α. με θέμα «Αντικατάσταση της υπ’ αριθ. Α οικ. 55972/3112/2017 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών (ΦΕΚ 3641/Β’/ 2017) σχετικά με τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος και ρύθμιση θεμάτων αγωνιστικών οχημάτων»

55959/2019  Εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας

 

 

⥢⥤


 
Φορολογικές Υποχρεώσεις

 
 

Επίλογος.

Καλά να περνάτε όπου και εάν είσαστε.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης