Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

ΛΣΑ: Επιστολή σχετικά με την παράταση μιας ημέρας για τις φορολογικές δηλώσεις


Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231.
Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310,
[email protected], www.lsa.gr

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2019

Προς:
• Υφυπουργό Οικονομικών, κο Βεσυρόπουλο Απόστολο

Κοινοποίηση:
• Υπουργό Οικονομικών, κο Σταϊκούρα Χρήστο
• Διοικητή ΑΑΔΕ, κο Πιτσιλή Γεώργιο
• Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
• ΠΟΦΕΕ

Θέμα: «Σχετικά με την παράταση μιας ημέρας για τις φορολογικές δηλώσεις».

Αξιότιμε κύριε Βεσυρόπουλε,

Σε συνέχεια:

• της δήλωσής σας: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου. Άλλωστε, το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Στόχος μας είναι να εμπεδωθεί η εικόνα ενός Κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές»

• τη δυσλειτουργία του συστήματος για δύο ολόκληρες εβδομάδες στα μέσα Ιουλίου και επιπλέον στην αρχικά καταληκτική ημερομηνία 29/07/2019

• την άντληση λανθασμένων στοιχείων από τα σχετικά συστήματα: πχ λανθασμένα εκκαθαριστικά ΕΦΚΑ, λανθασμένη παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος,

• την άντληση πληροφόρησης του κωδικού 037 για τους αγρότες στις 24/07/19, (ημερομηνία που «άνοιξε» ο κωδικός), την καθυστερημένη έκδοση των σημειωμάτων του claw back Β' εξαμήνου 2018 του ΕΟΠΥΥ, κλπ

• των υπολοίπων υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του μήνα, πχ. δηλώσεις Φ.Π.Α., παρακρατούμενων φόρων

• του αιτήματός μας για παράταση αλλά και των αιτημάτων των Θεσμικών Οργάνων, της Ομοσπονδίας Λογιστών και των επιστημονικών συλλόγων,

• τη δέσμευσή σας ότι θα εξετάσετε το θέμα της παράτασης λαμβάνοντας πλήρη γνώση όλων των παραπάνω προβλημάτων, όπως μας διαβεβαίωσαν και από την γραμματεία του γραφείου σας και διαβάζοντας την ανακοίνωση της απόφασης σας για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. για μία ημέρα, θέλουμε να σας εκφράσουμε αφενός την ανησυχία μας ότι δεν σας μεταφέρθηκαν ορθά τα προβλήματα που υπήρξαν και τον λόγο που ο κλάδος αιτήθηκε παράταση, αφετέρου την δυσαρέσκεια μας, δεδομένου ότι θεωρώντας ότι είστε γνώστης του επαγγέλματος αντιλαμβάνεστε πλήρως τους λόγους που μας ώθησαν στην σύνταξη και αποστολή του αιτήματος μας, κατά συνέπεια αντιλαμβάνεστε πως η παράταση μιας ημέρας κανένα απολύτως πρόβλημα δεν επιλύει.

Κατά συνέπεια, σας ζητούμε να επανεξετάσετε το σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με τον Ν.4557/2018 ο κλάδος των λογιστών- φοροτεχνικών υπάγεται στην Α.Α.Δ.Ε.. Ως εκ τούτου, οι λογιστές- φοροτεχνικοί λειτουργούν και ως ΑΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του κράτους.

Με την απόφασή σας, είναι σαφές ότι θεωρείτε πως ο κλάδος μας πρέπει να επωμίζεται όλες τις αστοχίες του Δημοσίου και μάλιστα χωρίς καμία διάθεση από την πλευρά σας κατανόησης και συνεργασίας.

Κύριε Υφυπουργέ,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟ.
ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ -ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ,
δήλωση που επανειλημμένως έχουμε εκφράσει και γραπτώς.


Σας έχουμε αποστείλει και στο παρελθόν αίτημα για συνάντηση και αναμένουμε την απάντησή σας.

ΜΑΖΙ μπορούμε να βρούμε λύσεις ώστε, αφενός μεν να κυλούν ομαλά οι διαδικασίες και από τις δύο μεριές, αφετέρου να μην υφίσταται κανένα χρονικό και δημοσιονομικό πρόβλημα.

Σας βεβαιώνουμε πως κύριο μέλημα όλων μας είναι η επίτευξη μιας άρτιας συνεργασίας.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο