Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Μ. Μαλτέζος: «Εμπαίζει τόσο τους φορολογούμενους όσο και τους συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς η παράταση που δόθηκε»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Εκπροσώπου της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων (ΣΥΝΑΡΟΕ) και μέλους της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μαλτέζου Μενέλαου


Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με την απόφαση να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατά μια «ολόκληρη ημέρα» αν μη τι άλλο εμπαίζει τόσο τους φορολογούμενους όσο και τους συναδέλφους λογιστές φοροτεχνικούς.

Αν και το αίτημα για παράταση των δηλώσεων τέθηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε απάντηση εντός του κοινοβουλίου ούτε από τον υπουργό ούτε από τον αρμόδιο υφυπουργό. Όπως είναι γνωστό στο τέλος παραμένουν για υποβολή οι δύσκολες και προβληματικές φορολογικές δηλώσεις. Η απόφαση του υφυπουργού έχει τιμωρητικό χαρακτήρα τόσο για τους πολίτες όσο και τον κλάδο των λογιστών φοροτεχνικών που είναι στα όρια των ανθρωπίνων αντοχών και δυνατοτήτων.

Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά, έστω και στο συν 5, την αναγκαιότητα παράτασης τόσο για τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα.

Καλούμε τον μέχρι πρότινος λαλίστατο Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κόλλια Κ. να κινητοποιηθεί και πάρει θέση σταματώντας τον ευτελισμό των λογιστών-φοροτεχνικών και γενικά όλου του επαγγελματικού κλάδου που έχει την εποπτεία για την εύρυθμη λειτουργία του.


Για την ΣΥΝΑΡΟΕ
Μενέλαος Μαλτέζος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο