Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΟΕΕΕ: Αποχή από την υποβολή των δηλώσεων νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων αποφάσισε το ΔΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 210 3826627

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.) σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22.00 της 29ης Ιουλίου 2019 αποφάσισε ομόφωνα να απέχει επ αόριστο από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, αντιδρώντας στην απόφαση-εμπαιγμό για το κλάδο μας του αρμόδιου Υφυπουργού, να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατά μια ολόκληρη ημέρα!!

Θεωρούμε ότι η απόφαση έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για τον κλάδο μας και ο κ. Υφυπουργός δοκιμάζει τα όρια των ανθρώπινης αντοχής μας και της ψυχικής μας υγείας.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι 26 Αυγούστου 2019.

Τονίζουμε ότι για τα νομικά πρόσωπα  και τις νομικές οντότητες η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου είναι στις 31/08/2019 και επομένως η παράταση δεν έχει καμία επιρροή στα φορολογικά έσοδα, για δε τα φυσικά πρόσωπα οι 300.000 περίπου που υπολείπονται ακόμη για να ταχτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, επί συνόλου 6.500.000 φορολογικών δηλώσεων, δεν μπορούν να επηρεάσουν τα κρατικά έσοδα, άλλωστε θα πληρώσουν σε δυο και όχι σε τρεις δόσεις τον φόρο τους.  
  
Καλούμε όλους τους συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους για την απόφαση αυτή.
  
Καλούμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους τους να στηρίξουν την κινητοποίηση αυτή.

Καλούμε το Οικονομικό Επιμελητήριο και προσωπικά τον κ. Κόλλια να συνδράμει και να συντονίσει τις κινητοποιήσεις του κλάδου μας, ο οποίος δέχεται αναίτια και αδικαιολόγητα επίθεση.

Αθήνα 29/07/2019

Ο Πρόεδρος                                            
Σωτήριος Μητολίδης                                

Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Λογοθέτης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο