Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΣτΠ: Επιστροφή ποσού εξωιδρυματικού επιδόματος ΑμεΑ που είχε κατασχεθεί από Δήμο για οφειλές συνδικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού


Επιστροφή ποσού εξωιδρυματικού επιδόματος ΑμεΑ που είχε κατασχεθεί από Δήμο για οφειλές συνδικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού

Περιγραφή

Κατόπιν παρέμβασης του Συνηγόρου, Δήμος της Αττικής ενέκρινε την επιστροφή ποσού αναπηρικού επιδόματος σε ΑμεΑ, το οποίο είχε κατασχεθεί από κοινό λογαριασμό για οφειλή του συνδικαιούχου προς τον Δήμο.

Συνοδευτικά Αρχεία

1. Σύνοψη διαμεσολάβησης

Κύκλος Σχέσεων Κράτους - Πολίτη
Ιούλιος 2019

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με την ιδιότητά του ως Πλαισίου που εγγυάται την προώθηση, την προαγωγή και την προστασία τήρησης της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, διαμεσολάβησε προς Δήμο της Αττικής σε σχέση με κατάσχεση ποσού εξωιδρυματικού επιδόματος ΑμεΑ για οφειλή προς τον Δήμο. Οφειλέτης ήταν ο σύζυγος του ΑμεΑ, που ήταν συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό που κατατίθετο το επίδομα.

Ο Συνήγορος απευθύνθηκε προς τον Δήμο και επισήμανε ότι στον δεσμευθέντα λογαριασμό κατατίθεται το αναπηρικό επίδομα που είναι απαραίτητο για την επιβίωση του ΑμεΑ, η οποία δεν είχε η ίδια οφειλές προς τον Δήμο.

Ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα και μετά από θετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας και σχετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιστροφή του κατασχεθέντος ποσού στο ΑμεΑ. Όπως ενημερώθηκε η Αρχή, το ποσό έχει ήδη επιστραφεί.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε προ της ισχύος της ΚΥΑ Δ12α/Γ.Π.οικ. 68856/2202/2018 (ΦΕΚ 5855/Β/28.12.2018) βάσει της οποίας τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία, είναι πλέον ακατάσχετα.

Πληροφορίες: 2131306600, [email protected]

2. Έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο