Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΣΥΝΑΡΟΕΕ: Αίτημα για παράταση φορολογικών δηλώσεων


26/07/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση Φορολογικών Δηλώσεων

Η  Συνεργασία Αριστερών οικονομολόγων θεωρεί εύλογο και απολύτως αναγκαίο   το αίτημα των συλλογικών φορέων του κλάδου  των Λογιστών Φοροτεχνικών για την χορήγηση αναγκαίας παράτασης  υποβολής φορολογικών δηλώσεων έτους 2018 από μεριάς του Υπουργείου Οικονομικών. Με αφορμή τα ανωτέρω ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε πρόσφατα ότι δεν πρέπει να δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις ώστε «να εμπεδωθεί η εικόνα ενός κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές». Η δήλωση αυτή του κ. Υφυπουργού θα μπορούσε κατ’ αρχήν να χαρακτηριστεί ατυχής απέναντι στους φορολογούμενους.

Για τον κλάδο μας όμως η δήλωση αυτή αποτελεί κάτι παραπάνω.

Αποτελεί καθαρή πρόκληση για τους συνάδελφους φοροτεχνικούς-λογιστές που ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις, την μόνιμη ανεπάρκεια υποδομών και τη χρόνια αναξιοπιστία του TAXIS που εντείνονται καθώς πλησιάζουμε στη λήξη του μήνα.

Σήμερα απομένουν να υποβληθούν περίπου 700.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων και πάνω από τις μισές δηλώσεις νομικών προσώπων μέσα στις τρεις επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Επίσης μέχρι 31/7 πρέπει ταυτόχρονα επειδή είναι το τέλος του μήνα να διεκπεραιωθούν πολλές άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οι συνάδελφοι λογιστές-φοροτεχνικοί δουλεύουν στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων.

Τούτων δεδομένων, ένα σύγχρονο και σοβαρό κράτος φροντίζει να δοθεί επαρκής χρόνος για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

Φροντίζει επίσης αυτή να ανακοινωθεί έγκαιρα - όχι το βράδυ της λήξης της!- η σχετική παράταση από το υπουργείο Οικονομικών.

Περιμένουμε από το νέο Υφυπουργό να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους φορολογούμενους και τους συνεργάτες τους και του υπουργείου του λογιστές φοροτεχνικούς.


Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων
synaroe.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο