Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΥΝΑΡΟΕΕ: Αίτημα για παράταση φορολογικών δηλώσεων

ΣΥΝΑΡΟΕΕ: Αίτημα για παράταση φορολογικών δηλώσεων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

26/07/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση Φορολογικών Δηλώσεων

Η  Συνεργασία Αριστερών οικονομολόγων θεωρεί εύλογο και απολύτως αναγκαίο   το αίτημα των συλλογικών φορέων του κλάδου  των Λογιστών Φοροτεχνικών για την χορήγηση αναγκαίας παράτασης  υποβολής φορολογικών δηλώσεων έτους 2018 από μεριάς του Υπουργείου Οικονομικών. Με αφορμή τα ανωτέρω ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε πρόσφατα ότι δεν πρέπει να δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις ώστε «να εμπεδωθεί η εικόνα ενός κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές». Η δήλωση αυτή του κ. Υφυπουργού θα μπορούσε κατ’ αρχήν να χαρακτηριστεί ατυχής απέναντι στους φορολογούμενους.

Για τον κλάδο μας όμως η δήλωση αυτή αποτελεί κάτι παραπάνω.

Αποτελεί καθαρή πρόκληση για τους συνάδελφους φοροτεχνικούς-λογιστές που ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις, την μόνιμη ανεπάρκεια υποδομών και τη χρόνια αναξιοπιστία του TAXIS που εντείνονται καθώς πλησιάζουμε στη λήξη του μήνα.

Σήμερα απομένουν να υποβληθούν περίπου 700.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων και πάνω από τις μισές δηλώσεις νομικών προσώπων μέσα στις τρεις επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Επίσης μέχρι 31/7 πρέπει ταυτόχρονα επειδή είναι το τέλος του μήνα να διεκπεραιωθούν πολλές άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οι συνάδελφοι λογιστές-φοροτεχνικοί δουλεύουν στα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων.

Τούτων δεδομένων, ένα σύγχρονο και σοβαρό κράτος φροντίζει να δοθεί επαρκής χρόνος για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

Φροντίζει επίσης αυτή να ανακοινωθεί έγκαιρα - όχι το βράδυ της λήξης της!- η σχετική παράταση από το υπουργείο Οικονομικών.

Περιμένουμε από το νέο Υφυπουργό να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους φορολογούμενους και τους συνεργάτες τους και του υπουργείου του λογιστές φοροτεχνικούς.


Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων
synaroe.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης