Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

ΕΦΚΑ: Σχετικά με περιστατικό βίας εναντίον επιθεωρητών ΠΕΚΑ


Αθήνα, 25 Ioυλίου 2019

Ο ΕΦΚΑ με αφορμή το τελευταίο περιστατικό βίας εναντίον τριμελούς κλιμακίου επιθεωρητών του ΠΕΚΑ Κ Μακεδονίας κατά τη διάρκεια εντεταλμένου ελέγχου, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πάγια προτεραιότητα της Διοίκησης του ΕΦΚΑ αποτελεί η προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και της προάσπισης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζει τον ελεγκτικό μηχανισμό και τους επιθεωρητές που στελεχώνουν αυτόν, σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. 

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στα στελέχη και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι το υπηρεσιακό τους καθήκον, την αποστολή του Φορέα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, δίνουν καθημερινά και στη πρώτη γραμμή τη μάχη για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και την προστασία των εργαζομένων. 

Επιπλέον στόχος των ελεγκτικών Οργάνων του Φορέα είναι η δημιουργία κλίματος συνεργασίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης μεταξύ των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και των συναλλασσομένων εργοδοτών και εργαζομένων.  

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να ασκούν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους σε περίπτωση παρακώλυσης του έργου που επιτελούν, με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ως αρμόδια να κρίνει παράνομες ή μη ενέργειες. 

Τέλος δηλώνει ότι, από θέση αρχών και καθήκοντος, θα βρίσκεται συνεχώς και εμπράκτως στο πλευρό όλων των υπαλλήλων του ελεγκτικού μηχανισμού του Φορέα στην επιτέλεση του πραγματικά δύσκολου και σημαντικού έργου τους, για την αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών και την υπεράσπιση της προσωπικής, υπηρεσιακής και γενικότερα κοινωνικής αξιοπρέπειάς τους. 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων του ΕΦΚΑ (ΠΕΚΑ)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο