Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μελετώνται πρόσθετα οικονομικά μέτρα

Η Κομισιόν ζητεί μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2010

Μελετώνται πρόσθετα οικονομικά μέτρα

 Η Κομισιόν ζητεί μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2010

Πακέτο πρόσθετων μέτρων μελετά το οικονομικό επιτελείο, καθώς η Κομισιόν ζητεί τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2010, αντί του 2011 που επιθυμούσε η κυβέρνηση, ενώ τα έσοδα του πρώτου διμήνου εμφανίζουν ήδη σημαντική υστέρηση. Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε χθες ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει το σχέδιο που έχει ανακοινώσει, ωστόσο σημείωσε ότι έχει έτοιμο και εναλλακτικό, σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από τους στόχους. Ο κ. Παπαθανασίου δεν απέκλεισε τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου, εκτός της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ. Επίσης, παραδέχθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι πρόθυμη να εγκρίνει τριετή, αλλά διετή περίοδο για τη μείωση του ελλείμματος. Τέλος, ανακοίνωσε ότι τούδε και στο εξής, τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων θα δημοσιοποιούνται πλέον κάθε τρίμηνο αντί κάθε μήνα, με προφανή στόχο να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που προκαλεί στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες η μεγάλη υστέρηση έναντι των στόχων.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο