Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΦΕΕΑ: Επιστολή για παράταση υποβολής δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων


ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 104 34, ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483,
http://www.efeea.gr
e-mail: [email protected]

Αθήνα 25/7/2019
Αρ.πρωτ. 1892

Προς τον:
Υφυπουργό Οικονομικών
κον Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοινοποίηση:
- Διοικητή ΑΑΔΕ κον Γιώργο Πιτσιλή
-  Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
-  Ο.Ε.Ε.


Θέμα: Παράταση υποβολής δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στην επίσκεψη στο γραφείο σας προ ημερών έγινε μια καλόπιστη συζήτηση και σας ενημερώσαμε επαρκώς εφ’ όλης της ύλης  για τα συμβαίνοντα και για τους αντικειμενικούς λόγους και αιτίες που ο κλάδος μας δεν μπορεί ανθρωπίνως να καλύψει την αποστολή του και να υποβάλει εμπρόθεσμα μέχρι 29 Ιουλίου 2019, τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων, διαπίστωση που συμμεριστήκατε και εσείς.

Επιπλέον διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι θα είναι πάγια η θέση σας για την οικοδόμηση αποτελεσματικής συλλογικής συνεργασίας, που θα εγκαινιάσουμε αμφίδρομα με σας, με τις υπηρεσίες σας.

Με την παρούσα για αποφυγή επανάληψης του περιεχομένου των επιστολών από πολλές Ενώσεις της ΠΟΦΕΕ και για το γεγονός ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο δυσκολότερος και πιο επιβαρυμένος μήνας του έτους για τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία (ΦΠΑ Β' τριμήνου για απλογραφικά βιβλία, ΦΠΑ Ιουνίου για διπλογραφικά βιβλία, τρέχουσες φορολογικές - ασφαλιστικές υποχρεώσεις και φορολογικές δηλώσεις) και συνεπώς είναι αντικειμενικά αδύνατο να διεκπεραιωθεί όλος αυτός ο όγκος των φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι 29/7/2019.

Παρακαλούμε να δώσετε όση παράταση χρειαστεί για την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων.

Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και θα δώσει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα, έτσι ώστε να υποβληθούν ομαλά όλες οι φορολογικές δηλώσεις, χωρίς πρόστιμα για τους πολίτες, αλλά και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τους λογιστές.

Γιατί, η αλήθεια είναι ότι για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα προβλήματα δεν ευθύνονται ούτε οι λογιστές, ούτε οι πολίτες.

Κύριε Υπουργέ,

Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Χρειάζεται όμως και η θέληση από την πλευρά του Υπ. Οικονομικών (και αυτή δεν την στερείται ο Απόστολος Βεσυρόπουλος) για να πράξει το αυτονόητο, αλλά και αυτό που προστάζουν οι αρχές της χρηστής διοίκησης.


Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Τσαμόπουλος

Η Γενική Γραμματέας
Ιωάννα Μπινιάκου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο