Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΟΕΕ 15ο ΠΤ Δυτικής Κρήτης: Αίτημα παράτασης των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 16 Αυγούστου


ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ
ΜΥΛΩΝΟΓΙΑΝΝΗ 15 ΚΑΙ ΚΡΙΑΡΗ, ΤΚ 73135, ΧΑΝΙΑ, 2ος ΟΡΟΦΟΣ
ΤΗΛ: 28210 94505-76186, ΦΑΞ: 28210 95001, e-mail : [email protected]
 
Χανιά 23/07/2019
Πρωτόκ. 229Ε173

Προς
Υπουργό Οικονομικών
κο Χρήστο Σταϊκούρα

Υφυπουργό
κο Απόστολο Βεσυρόπουλο

Διοικητη ΑΑΔΕ
κο Γεώργιο Πιτσιλή

Βουλευτές Χανίων
κα Ντόρα Μπακογιάννη
κο Μανούσο Βολουδάκη
κο Βασίλη Διγαλάκη
κο Παύλο Πολάκη

Βουλευτές Ρεθύμνου
κο Ιωάννη Κεφαλογιάννη
κο Αντρέα Ξανθό

 
ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/08/2019
 
Με την παρούσα επιστολή, η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Τμήμα Δυτικής Κρήτης (Χανιά και Ρέθυμνο), εκπροσωπώντας πάνω από 2.500 οικονομολόγους και λογιστές, σας ζητάει επίμονα την λήψη απόφασης παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2018 μέχρι την Παρασκευή 16/08/2019.

Οι λόγοι είναι οι εξής
 
• Το σύστημα για τα νομικά πρόσωπα άνοιξε μόλις τον προηγούμενο μήνα
• Το σύστημα δυσλειτουργεί πολλές ώρες μέσα στην ημέρα
• Πολλές λειτουργίες όπως βεβαιώσεις ΕΦΚΑ αναρτήθηκαν καθυστερημένα και λανθασμένα
• Οι Νομοί Χανίων και Ρεθύμνου έχουν ανακηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Φεβρουάριο 2019 μέχρι την 13/08/2019
• Οι συνεχείς εκλογές Δημοτικές, Ευρωεκλογές και Βουλευτικές καθυστέρησαν την διαδικασία
• Οι δηλώσεις που αναμένονται να υποβληθούν ακόμα υπολογίζονται στις 900.000

Γενικότερα, με τις πράξεις και τις παραλήψεις σας σε ημερομηνίες καταληκτικές για υποβολή διάφορων δηλώσεων έχετε καταφέρει να εξουθενώσετε σωματικά και ψυχικά όλους τους συναδέλφους λογιστές που εργάζονται πραγματικά νυχθημερόν για την υποβολή ορθών φορολογικών δηλώσεων προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

Με τις πράξεις σας και το πείσμα σας για μη παράταση εναντιώνετε έναν ολόκληρο κλάδο ελεύθερων και μη επαγγελματιών, που έχουν υποστεί τρομακτικές πιέσεις από τις καθημερινές αλλαγές στην φορολογική, λογιστική και εργατική νομοθεσία,

Τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι μας ανεξαιρέτως υπηρετούμε το κοινό συμφέρον της ίδιας κοινωνίας στην οποία συμμετέχουμε και συμπάσχουμε με τα δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα της, χωρίς να αποτελούμε κομμάτι εκτός αυτής και τα προβλήματα είναι κοινά για όλους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να αναλογιστείτε την ευθύνη που σας αναλογεί για την εκδικητική υποβολή των προστίμων που θα επιβληθούν σε χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα από την αδυναμία μη υποβολής των ορθών φορολογικών δηλώσεων και της απόδοσης των αναλογούντων φόρων, και να προχωρήσετε στην παράταση υποβολής των δηλώσεων η εναλλακτικά στην μη υποβολή των σχετικών προστίμων.
 

Με εκτίμηση
 
Η Διοίκηση του ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης
(Χανιά - Ρέθυμνο)
 
Ο Πρόεδρος
Παντελής Πετσετάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο