Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της ΕΦΕΕΘ προς την Κα ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ, για Ασφαλιστική Ενημερότητα

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να λάβουν τα άτοκα δάνεια τραπεζών μέσω της εγγύησης του ΤΕΜΠΜΕ χρειάζονται ασφαλιστική ενημερότητα.

ΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
    
ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Κα ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ

Θεσσαλονίκη 12/3/2009

ΚΟΙΝ:    1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
              Κο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
    2) ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ
    3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΙΚΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    4) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
    5) Ο.Ε.Ε.- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
    6) Ο.Ε.Ε.  Π.Τ.Κ.Μ.
    7) Ε.Ε.Θ.
    8) Β.Ε.Θ.
    9) Ε.Β.Ε.Θ.
    10) Ο.Ε.Ε.Θ.
    11) Ο.Β.Σ.Θ.    

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να λάβουν τα άτοκα δάνεια τραπεζών μέσω της εγγύησης του ΤΕΜΠΜΕ χρειάζονται ασφαλιστική ενημερότητα.

Για το λόγο αυτό και όσοι δεν έχουν ελεγχθεί μέχρι τη χρήση 2001, τα υποκαταστήματα ΙΚΑ ζητάνε να γίνει έλεγχος πριν τη χορήγηση της ασφαλιστικής ενημερότητας.

Αλλά επειδή ο έλεγχος δεν ολοκληρώνεται λόγω και του φόρτου εργασίας των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΙΚΑ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο από την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών, οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των τμημάτων εσόδων των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ αρνούνται παρανόμως να χορηγήσουν ασφαλιστική ενημερότητα στις επιχειρήσεις αυτές, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα έτος !!!, έτσι όπως πληροφορούν οι ελεγκτές του ΙΚΑ τις επιχειρήσεις.
Ως αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πάρουν το δάνειο και θα δημιουργηθεί σ'αυτές μεγάλο πρόβλημα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και γενικότερα στην οικονομία, κάτι που αντίκειται στην κυβερνητική πολιτική που εξαγγείλατε για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την βιοσιμότητά τους μεσούσης και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη διεθνή οικονομία αλλά και τη χώρα μας.

Παρακαλούμε λοιπόν να εκδώσετε σχετική οδηγία προς όλους τους Διευθυντές των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, να εφαρμόζουν το νόμο και να εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις που είναι ενήμερες, χορηγώντας την ασφαλιστική ενημερότητα μετά απ' το δεκαήμερο υποβολής των δικαιολογητικών για τον έλεγχο, όπως προβλέπεται και από το νόμο, εάν αυτός δεν έχει ολοκληρωθεί στο διάστημα αυτό.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                               ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο