Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΛΣΑ: Αίτημα παράτασης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, δηλώσεων ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων


Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231. Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310, [email protected], www.lsa.gr

Προς:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
• Υπουργό Οικονομικών, κο Σταϊκούρα Χρήστο
• Υφυπουργό Οικονομικών, κο Βεσυρόπουλο Απόστολο Α.Α.Δ.Ε.
• Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κο Πιτσιλή Γεώργιο
• ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ Α΄ «ΦΠΑ»

Κοινοποίηση:
• Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων


ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2019

Θέμα: «Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, δηλώσεων Φ.Π.Α. και παρακρατούμενων φόρων».

Αξιότιμοι κύριοι,

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι και σήμερα διαπιστώνονται προβλήματα που έχουν να κάνουν με βεβαιώσεις για αναδρομικά των συντάξεων, βεβαιώσεις μερισμάτων κ.λπ., από τα οποία μάλιστα προκύπτει μεγάλος φόρος για τους φορολογούμενους και ανάγκη για υποβολή τροποποιητικής και δεδομένου ότι η εφαρμογή για δύο ολόκληρες εβδομάδες υπολειτουργούσε, παρακαλούμε θερμά όπως ανακοινώσετε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων, των δηλώσεων Φ.Π.Α. και των παρακρατούμενων φόρων για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο αφήνουμε στην κρίση σας, ώστε να διεξαχθεί ομαλά η υποβολή όλων των ανωτέρω, λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και τις δημοσιονομικές απαιτήσεις.

Κύριοι,

Δεν είναι τυχαίο που όλοι μας, οι ενεργοί λογιστές και φοροτεχνικοί, σας ζητάμε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας. Έχετε λάβει ανάλογα αιτήματα από τους περισσότερους συλλόγους που εκπροσωπούν τους συναδέλφους.

Σας ενημερώνουμε με βεβαιότητα ότι, εάν δεν κρίναμε απαραίτητη την παράταση, κανείς από εμάς δεν θα την ζητούσε.

Δεν είμαστε υπέρ και δεν επιζητούμε τις παρατάσεις, καθώς παρατείνουν περισσότερο τον χρόνο απασχόλησής μας. Η όποια παράταση έχει ζητηθεί, κρίνεται αναγκαία για την ομαλή διεξαγωγή των ενεργειών και διεκπεραίωση των εργασιών.

Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην επίτευξη των εκάστοτε στόχων σας.

Σε αναμονή της απάντησής σας, το συντομότερο δυνατό.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο