Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μακρά παράταση για ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητούν οι βιομήχανοι Αττικής

Oι βιομήχανοι ξέμειναν από ρευστό και ζητούν νομιμοποίηση για τα «φέσια» που ετοιμάζονται να βάλουν στο Δημόσιο!

Μακρά παράταση για ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητούν οι βιομήχανοι Αττικής

Η ύφεση μείωσε δραματικά τους τζίρους των επιχειρήσεων

Oι βιομήχανοι ξέμειναν από ρευστό και ζητούν νομιμοποίηση για τα «φέσια» που ετοιμάζονται να βάλουν στο Δημόσιο!

Πρώτοι οι βιομήχανοι Αττικής και Πειραιά ζητούν από την κυβέρνηση παράταση των προθεσμιών για την περαίωση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν και νέα παράταση της ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών, για απεριόριστο ουσιαστικά διάστημα.

Ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει και μεταξύ μελών του ΣΕΒ αλλά δεν έχει διαμορφωθεί τέτοια επίσημη θέση στον «μεγάλο» εργοδοτικό Σύνδεσμο, ακριβώς επειδή γνωρίζουν όλοι τις αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν από τους εργαζομένους, αν ουσιαστικά νομιμοποιηθούν οι «μπαταξήδες» εργοδότες. Επίσης η άριστη σχέση που έχει οικοδομηθεί μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ δεν επιτρέπει αιτήματα γενικευμένης μη πληρωμής υποχρεώσεων από τους εργοδότες τη στιγμή που υπάρχουν Ταμεία έτοιμα να καταρρεύσουν οικονομικά και προβληματικές επιχειρήσεις με το λουκέτο επί θύραις.

Κύκλοι των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, που πάντως σκέφτονται παράταση για τα ληξιπρόθεσμα ως το τέλος Μαΐου, εξέφραζαν χθες έντονο προβληματισμό για την απειλούμενη στάση πληρωμών των εργοδοτών- βιομηχάνων προς το Δημόσιο εξαιτίας της ύφεσης στην αγορά και εξέφραζαν την απορία «τι θα γίνει με τα έσοδα του Δημοσίου,σε συνδυασμό και με την τρομακτική εισφοροδιαφυγή που φθάνει τα 7 δισ.ευρώ τον χρόνο» . Από την άλλη πλευρά το αδιέξοδο φαίνεται αμφίδρομο, αφού η κρίση στην αγορά είναι δεδομένη και ο τζίρος των επιχειρήσεων παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά κ. Δ. Μαθιός έκανε διάβημα προς τον υπουργό Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου ζητώντας την παράταση αυτή, θεωρώντας μάλιστα ότι μπορεί να εκληφθεί μόνο ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την περιφρούρηση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Στο υπόμνημα που υπέβαλε προς το υπουργείο αναφέρεται ότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις αναλύσεις των επιχειρήσεων αλλά και των τραπεζών το τρέχον και ιδιαίτερα ζωτικό πρόβλημα της αγοράς είναι η ρευστότητα. Και είναι επίσης βέβαιο ότι μόνο με ισχυρή ρευστότητα μπορεί να ξεπεραστεί η πολύπλευρη προβληματική εικόνα χιλιάδων επιχειρήσεων.

Οι βιομήχανοι αποφάσισαν να κάνουν και νέα διαβήματα για την παράταση της ρύθμισης όλων των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, «ώστε να διευκολυνθούν στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στις πιέσεις της κρίσης και να συντηρήσουν τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν», όπως αναφέρουν οι ίδιοι.


Πηγή Το βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο