Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εισοδηματικές ανισότητες στην ΕΕ για το έτος 2017 - Eurostat: Ψηλά στη λίστα η ΕλλάδαΟ τρόπος διανομής του εισοδήματος και του πλούτου σε ολόκληρη την κοινωνία καθορίζει το βαθμό στον οποίο τα άτομα έχουν ίση πρόσβαση στα αγαθά και τις υπηρεσίες που παράγονται στο πλαίσιο μιας εθνικής οικονομίας.

Ένα σημαντικό μέτρο της κατανομής του εισοδήματος είναι ο λόγος του συνολικού εισοδήματος που εισπράττεται από το 20% του πληθυσμού με το υψηλότερο εισόδημα από το εισόδημα που εισπράττεται από το 20% του πληθυσμού με το χαμηλότερο εισόδημα, γνωστό ως λόγος μεριδίου εισοδήματος πεμπτημόριου. Το 2017, ο λόγος μεριδίων εισοδήματος πεμπτημόριου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ήταν 5,2.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση


Στα κράτη μέλη της ΕΕ, με βάση το μέτρο αυτό, η Τσεχία και η Σλοβενία ​​είχαν τη χαμηλότερη εισοδηματική ανισότητα το 2017 (3.4). Ακολούθησαν άλλα τρία κράτη μέλη με αναλογίες κάτω του 4,0: Φινλανδία (3,5), Σλοβακία (3,5) και Βέλγιο (3,8).Αντίθετα, οι εισοδηματικές ανισότητες ήταν πολύ υψηλότερες (άνω του 6,0) στην Ελλάδα (6,1), στη Λετονία (6,3), στη Ρουμανία (6,5), στην Ισπανία (6,6), στη Λιθουανία (7,3) και στη Βουλγαρία (8,2).

Το αρχείο δεδομένων με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία μπορεί να βρεθεί εδώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο