Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΦΕΕ Ηρακλείου: «Αναγκαία η παράταση των φορολογικών δηλώσεων» - «Άλλη μια χρονιά προβλήματα με το Taxis»ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
(Ε.Φ.Ε.Ε.Η.)

ΒΛΑΣΤΩΝ 10 Τ.Κ. 71202 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο, 17/07/19

Προς
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοιν.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Ο.Ε.Ε.


Κύριε υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε.

Ταυτόχρονα και με την ευκαιρία που μας δώσατε με το δελτίο τύπου στις 16/07/2019 θέλουμε να συνυπογράψουμε το στόχο τον οποίο θέτετε για «να εμπεδωθεί η εικόνα ενός Κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές».

Όμως Κύριε υπουργέ θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι για να επιτύχει ο συγκεκριμένος στόχος απαιτείται μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, στην οποία το κράτος θα είναι συνεπές απέναντι στους πολίτες και μετά θα απαιτεί από τους πολίτες να είναι συνεπείς απέναντι του.

Κύριε υπουργέ «το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις»

Όμως δεν αρκεί να ανοίξει το σύστημα για την υποβολή μιας δηλώσεις Φ.Ε. Απαιτείτε η ολοκλήρωση μιας σειράς διαδικασιών ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι Λογιστές–Φοροτεχνικοί να συντάξουν σωστά την Δήλωση Φόρου εισοδήματος τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των επιχειρήσεων.

Κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι έγινε φέτος και ενδεικτικά αναφέρουμε:

α) Η εκκαθάριση του ΕΦΚΑ ολοκληρώθηκε στις 09 Ιουλίου μέχρι τότε ήταν πρακτικά αδύνατη η ορθή συμπλήρωση του εντύπου Ε3
β) Αναδρομικά ένστολων η ορθή αποτύπωση των οποίων στο έντυπο Ε1 έγινε μετά τις 9 Μαΐου  
γ)Διαρκές προβλήματα με την συμπλήρωση του κωδικού 037 – 038 για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες
δ) Ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ανέβασαν βεβαιώσεις αποδοχών με καθυστέρηση
κ.λπ.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για άλλη μια χρονιά με το σύστημα taxis. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες για να ολοκληρωθεί η υποβολή μιας Δήλωσης Φ.Ε. απαιτείτε τουλάχιστον μια ώρα.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν Κύριε υπουργέ ότι το διάστημα από 28 Μαρτίου θα ήταν ικανό και εύλογο εφόσον θα είχαν ρυθμιστεί και όλα τα παραπάνω θέματα έγκαιρα και θα μπορούσε να υπάρχει μια ομαλή ροή στην υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων.

Όμως θεωρούμε ότι λόγω των παραπάνω με δεδομένο ότι εκκρεμούν ακόμα περίπου 1.500.000 δηλώσεις για υποβολή

Επειδή οι συνάδελφοι στα λογιστικά γραφεία έχουν να διεκπεραιώσουν υποβολή ΦΠΑ (διπλογραφικά και απλογραφικά), ΑΠΔ, Διορθώσεις Ε9 λόγω υποβολής κτηματολογίου, Εργασίες μισθοδοσίας κ.λπ.

Θα ήταν αναγκαία μια παράταση στην υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων έως 10/08/2019


Με τιμή

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο