Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Σύλλογος Λογιστών Χανίων: «Επαναπροσδιορισμός ημερομηνιών λήξεων των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων»ΠΡΟΣ:
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοιν:
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ)
- Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.


Χανιά, [Αρ.Πρωτ 20190717α][17/07/2019]

Θέμα: «Επαναπροσδιορισμός ημερομηνιών λήξεων των Φορολογικών Δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων»

Κυρίες και Κύριοι,

με την από 4/12/2018 και την από 6/1/2019 επιστολή μας ενημερώσαμε την Ομοσπονδία μας Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για να ζητήσει από τους αρμοδίους, μεταξύ των άλλων, και τα κάτωθι:
«β) Να πετύχουν το άνοιγμα του συστήματος των Φορολογικών Δηλώσεων από την 1η Ιανουαρίου του έτους έως την 31η Δεκεμβρίου  του έτους, όπου τον Ιανουάριο ο φορολογούμενος θα έχει δικαίωμα αποπληρωμής του φόρου σε 12 δόσεις, τον Μάρτιο σε 10 δόσεις, κ.τ.λ. και τον Δεκέμβριο μία δόση. Τούτο να συνδυάζεται και με την υποχρέωση πληρωμής προκαταβολής φόρου χρήσης στα μισά του έτους, προ της υποβολής της δήλωσης, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών.»
και:
«ε) Δικαίωμα παράτασης όλων των υποχρεώσεων του μήνα Αυγούστου στον Σεπτέμβριο. Καμία υποχρεωτική υποβολή δήλωσης στον Αύγουστο. Πέραν αυτών, ειδικά για τα εργατικά θέματα του Αυγούστου, δυνατότητα (….)»
 
Με αυτήν την επιστολή επανερχόμαστε επί του θέματος των υποβολών των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων.

Στα πλαίσια του σκεπτικού α) και β) που προαναφέραμε και

Επειδή, στον τελευταίο μήνα υποβολής των δηλώσεων λήγουν ταυτόχρονα και οι υποχρεώσεις ΦΠΑ όλων των επιχειρήσεων της Ελλάδας με απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία

Επειδή, στο τελευταίο μήνα υποβολής των δηλώσεων υπάρχουν κατά ριπάς επισκέψεις στα γραφεία μας για τα θέματα των ρυθμίσεων των διατάξεων του Ν.4611/2019 (120 δόσεις)

Επειδή, το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις από το φόρτο εισαγωγής δεδομένων και αρκετές φορές παρουσιάζει και «πτώση συστήματος»

Επειδή, οι λογιστές δουλεύουν εντατικά, έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητες τους - είτε είναι εργοδότες είτε είναι υπάλληλοι - και το διάστημα που απομένει δεν αρκεί για την ομαλή εισαγωγή των φορολογικών δηλώσεων

Επειδή, ο ερχόμενος μήνας είναι ο Αύγουστος όπου οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι θα πρέπει να ξεκουραστούν αφού όλοι έχουν φτάσει στα όρια τους

Ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή τον επαναπροσδιορισμού του χρόνου διάρκειας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως την τελευταία ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου, με δεδομένο ότι στον Αύγουστο θα υπάρξει ανάπαυλα των λογιστών και του προσωπικού τους, όλης της Χώρας. Βεβαίως δεν παραιτούμαστε από την πρότασή μας - τουλάχιστον στην επόμενη χρονιά - να υιοθετηθούν τα β) και ε) των προτάσεων των από 4/12/2018 και από 6/1/2019 επιστολών μας όπως αυτά αναφέρθηκαν ανωτέρω.
Οι δε πληρωμές των δόσεων όπως αναπροσαρμοστούν από 3 διμηνιαίες σε 4 μηνιαίες δόσεις ήτοι  30/9, 30/10, 30/11 και 31/12.   Μ  ε     ε  κ  τ  ί  μ  η  σ  η

εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος
Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος

Ο Αντιπρόεδρος
Μαργιολάκης Νεκτάριος

Ο Γενικός Γραμματέας
Μπαρκούρας Γεώργιος

Ο Ταμίας
Παυλιδάκης Γεώργιος

Το Μέλος
Σγουράκη Ευφροσύνη
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο