Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Απάντηση της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας στο δελτίο τύπου του Υπ. Οικ. σχετικά με την παράταση των δηλώσεωνΠρος
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοιν
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Ο.Ε.Ε.

 
Πύργος, 16/07/2019

Κύριε υφυπουργέ, με έκπληξη (για να χρησιμοποιήσουμε μια κόσμια λέξη) διαβάσαμε το δελτίο τύπου που συνέταξε το υπουργείο σας όπου καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις δηλώσεις καθώς θέλει να εμπεδωθεί η εικόνα ενός κράτους, σοβαρού, συνεπούς και αξιόπιστου απέναντι στους πολίτες του.

Κύριε υφυπουργέ, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που στέλνει λάθος βεβαιώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους και τους αναγκάζει, για δεύτερη συνεχή χρονιά να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που δεν έχει θεσπίσει υποχρεωτική ημερομηνία έναρξης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που έχει ένα σύστημα τάξις που παραπαίει με το παραμικρό χρόνια τώρα, χωρίς να διορθώνεται με τίποτα, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που βγάζει εκκαθάριση του ΕΦΚΑ για το 2018 λίγες μόνο μέρες πριν λήξουν οι φορολογικές δηλώσεις όπου πρέπει να τροποποιηθούν και οι υποβληθείσες δηλώσεις, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που ανοίγει όσο πιο πολλές πλατφόρμες μπορεί, μέσω τάξις, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των λογιστών – φοροτεχνικών, δεν είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο ένα κράτος που στηρίζεται στα πρόστιμα που θα εισπράξει από τη μη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Δεν μας ενδιαφέρει αν είστε νέα κυβέρνηση, μας ενδιαφέρει ο σεβασμός που δείχνετε προς το πρόσωπό μας. Δεν φροντίσατε καν να εξαιρέσετε τη Χαλκιδική από το δελτίο τύπου σας και αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεων του υπουργείου.

Ως υπουργείο πρέπει να εξασφαλίσετε την ομαλή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθ’ όλη  τη διάρκεια της περιόδου υποβολής και, αφού επιτευχθεί αυτό, μπορούμε να μιλήσουμε για σοβαρά, συνεπή και αξιόπιστα κράτη. Μέχρι τότε έχουμε πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε.

Θα συμφωνήσουμε βέβαια στο τελευταίο σημείο. Αυτό που λέει, «εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές». Σας είχαμε προειδοποιήσει και πέρυσι, μέσω επιστολής μας, όταν είχαν γίνει λάθη στις βεβαιώσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Χάσατε τότε και τους συνεπείς φορολογούμενους, που έρχονταν πρώτοι να φτιάξουν τις δηλώσεις τους. Επαληθεύτηκε πάλι φέτος, με νέα λάθη στις βεβαιώσεις των ένστολων.

Ας γίνει πρώτα η Ελλάδα σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο κράτος απέναντι στους πολίτες του και μετά ας έχει τέτοιες απαιτήσεις.

Ελπίζουμε σε μία καλύτερη συνεργασία στο μέλλον.
 


Με τιμή,

Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο