Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση πληθωρισμού στα χαμηλά... 40 ετών

ΣTO 1,6% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 40 ετών, από 1,8% τον Ιανουάριο. Η ΕΣΥΕ αποδίδει την αποκλιμάκωση αυτή στην πτώση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης...

Μείωση πληθωρισμού στα χαμηλά... 40 ετών              

ΣTO 1,6% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 40 ετών, από 1,8% τον Ιανουάριο. Η ΕΣΥΕ αποδίδει την αποκλιμάκωση αυτή στην πτώση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης – που είχαν καθοδική επίδραση στον γενικό δείκτη κατά 0,15 της μονάδας- και στη συγκράτηση των τιμών στα υπόλοιπα αγαθά και υπηρεσίες. Αναμένει, δε, για τους ίδιους λόγους, περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού, πιθανόν και χαμηλότερα του 1,3%, τον Μάρτιο.

Παράγοντες της οικονομίας θεωρούν όμως ότι η ταχεία μείωση του πληθωρισμού οφείλεται σε σημαντικό λόγο στον περιορισμό της κατανάλωσης λόγω της κρίσης, που οδηγεί στη συγκράτηση των τιμών και ταυτόχρονα συμπαρασύρει πτωτικά τον ρυθμό ανάπτυξης και φοβούνται ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού. Επισημαίνουν, παράλληλα, ως ανησυχητικό και το γεγονός ότι ο δομικός πληθωρισμός μειώθηκε μόνο στο 3% από 3,1%, αντανακλώντας τα δομικά προβλήματα στην αγορά. Πάντως, η μείωση του πληθωρισμού θεωρείται ότι «διευκολύνει» και την απόφαση για σφιχτή εισοδηματική πολιτική εφέτος.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο