Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Και όμως έρχεται η οικονομική ανάκαμψη, λέει ο Trichet

Οι επενδυτές υποτιμούν την πιθανότητα επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι ο κόσμος πλησιάζει στην καμπή αλλαγής.

Και όμως έρχεται η οικονομική ανάκαμψη, λέει ο Trichet

 Οι επενδυτές υποτιμούν την πιθανότητα επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι ο κόσμος πλησιάζει στην καμπή αλλαγής.

«Έχουμε μία σειρά από στοιχεία που συνηγορούν ότι πλησιάζουμε τη στιγμή που θα αρχίσουμε να έχουμε ανάκαμψη», δήλωσε ο Jean Claude Trichet σε συνέντευξη Τύπου στη Βασιλεία, όπου προήδρευσε της Παγκόσμιας Οικονομικής Συνάντησης στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Πάντως πρόσθεσε ότι «εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο που τα θετικά δεν φαίνονται».

Οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν προχωρήσει σε επιθετικές μειώσεις επιτοκίων και οι κυβερνήσεις έχουν παράσχει δισεκατομμύρια στις οικονομίες τους προκειμένου να περιορίσουν τη χειρότερη παγκόσμια ύφεση μεταπολεμικά.

Ο Trichet συναντήθηκε στη Βασιλεία με τους συναδέλφους του απ’ τις υπόλοιπες μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ιαπωνίας, Masaaki Shirakawa, της Βρετανίας Mervyn King και τον αναπλ. της Κίνας Yi Yang.

Ο Trichet εκτίμησε ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με τα μέτρα που πήραν οι Κεντρικές Τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη.

«Οι περισσότεροι απ’ τους παρατηρητές προβλέπουν αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για τον βιομηχανοποιημένο κόσμο που μπορεί να είναι πολύ κοντά στο μηδέν σε παγκόσμιο επίπεδο, και μία ανάκαμψη του χρόνου», δήλωσε ο Trichet.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο