Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

YΠΟΙΟ: Προωθεί νέο πρόγραμμα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, για ΜμΕ

Σε νέα προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν έως και 50 εργαζομένους, προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

YΠΟΙΟ: Προωθεί νέο πρόγραμμα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, για ΜμΕ

Σε νέα προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν έως και 50 εργαζομένους, προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης κινούνται ταχύτατα, με στόχο να ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Οι ενισχύσεις για τις μικρές επιχειρήσεις μέσω του σχετικού προγράμματος υπολογίζεται ότι θα φθάσουν το 1,3 δισ. ευρώ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της προκήρυξης είναι τα εξής:

- Θα αναφέρεται σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας (μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, παροχή υπηρεσιών).
- Θα αφορά μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 50 εργαζόμενους.
- Θα αποσκοπεί στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης καθώς και στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων.
- Ο ενισχυόμενος προϋπολογισμός της κάθε επενδυτικής πρότασης δεν θα υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.
- Το ποσοστό επιχορήγησης θα ανέρχεται έως και 60% του ενισχυόμενου προϋπολογισμού της επένδυσης.

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών πέτυχε τη συντόμευση των προβλεπόμενων προθεσμιών για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχονται από την Ε.Ε., λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και εθνικό κανονιστικό πλαίσιο, για την υλοποίηση της νέας προκήρυξης. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης και η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων αναμένονται στο τρίτο 10ημερο του Απριλίου.

Ταυτόχρονα, με στόχο την αποτελεσματική υλοποίηση του διαγωνισμού, βρίσκονται σε εξέλιξη οι ακόλουθες διαδικασίες:

1.Η σύνταξη του σχετικού θεσμικού πλαισίου.
2.Η επέκταση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης των ενισχύσεων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
3.Η οριστικοποίηση των υπό δέσμευση πόρων, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ, και η οριστικοποίηση της κατανομής τους ανά Περιφέρεια.
4.Η έκδοση των εξειδικευμένων υπουργικών αποφάσεων.
5.Η έκδοση του οδηγού εφαρμογής του υπό προκήρυξη μέτρου ενίσχυσης.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε σχετικά: "Συνεχίζουμε εντατικά την ενεργοποίηση όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα περιθώρια και τις δυνατότητες για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ειδικά η υλοποίηση των δράσεων που αφορούν την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή, στόχος μας είναι να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν απασχόληση και εισόδημα στους εργαζομένους τους".

Πηγή Το Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο