Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανεξέλεγκτη η ύφεση πλήττει την ευρωζώνη

PAΓΔAIA επιδείνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη, η οποία οδηγεί σε επιθετική μείωση επιτοκίων, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, στα 16 κράτη-μέλη της ευρωζώνης το ΑΕΠ θα μειωθεί από 2,2% έως 3,2% το 2009.

Ανεξέλεγκτη η ύφεση πλήττει την ευρωζώνη              
 
PAΓΔAIA επιδείνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη, η οποία οδηγεί σε επιθετική μείωση επιτοκίων, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, στα 16 κράτη-μέλη της ευρωζώνης το ΑΕΠ θα μειωθεί από 2,2% έως 3,2% το 2009.
Oπως εκτιμά η ΕΚΤ, η αβεβαιότητα θα κυριαρχήσει και το 2010, όπου το ΑΕΠ θα κυμανθεί στην κλίμακα -0,7% έως 0,7%.
Προς το παρόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε μείωση του βασικού επιτοκίου παρέμβασης στο 1,5%, με τον πρόεδρο Ζαν -Κλοντ Τρισέ να μην αποκλείει νέα αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού άμεσα.
Η κατακόρυφη πτώση του πληθωρισμού στο 1,2% τον Φεβρουάριο «αντανακλά την επιθετική κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας», τάση η οποία υπονομεύει τις ευρωπαϊκές αγορές. Στο κόκκινο βρέθηκαν χθες οι μετοχές, με τον αντιπροσωπευτικό δείκτη FTSEuroFirst να καταρρέει στις 670,72 μονάδες (-3,7%), σημειώνοντας απώλειες που ξεπερνούν το 19% από την αρχή του έτους. Το φαινόμενο της ύφεσης καταρράκωσε και τη Wall Street, όπου αργά το απόγευμα οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 υποχωρούσαν πάνω από 3%.

 Πηγή: Express.gr 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο