Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΤΕ: Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης της υποομάδας επιθεωρήσεων της ΕΕΦΕΕ


Βουλής 7, 5ος όροφος 10562 Αθήνα, Τ: 210 3242648, F: 210 3234141, www.elte.org.gr

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 013/2019
6η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟ-ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕΦΕΕ


Η 6η συνάντηση της υποομάδας επιθεωρήσεων (inspection subgroup-ISG) της ΕΕΦΕΕ (Επιτροπή Ευρωπαϊκών Φορέων Εποπτείας των Ελεγκτών) φιλοξενήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου 2019 στο Λουξεμβούργο από την Επιτροπή Εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του Λουξεμβούργου (CSSF)

Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης:

Διάλογος με την ευρωπαϊκή ηγεσία της Deloitte και της BDO

Στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου των εποπτικών και ρυθμιστικών αρχών με τα μεγάλα ευρωπαϊκά ελεγκτικά δίκτυα για τη βελτίωση της ποιότητας του ελέγχου, τα μέλη της ISG συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Deloitte και της BDO για να συζητήσουν τα σχέδια και τις δραστηριότητες των ελεγκτικών εταιρειών για τη βελτίωση της ποιότητας των ελέγχων τους.

Συζήτηση των κοινών ευρημάτων από τους ποιοτικούς ελέγχους

Η ISG διατηρεί βάση δεδομένων των ευρημάτων που έχουν προκύψει από τους ποιοτικούς ελέγχους που διενεργούν τα Κράτη Μέλη, για να μοιράζονται τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις τους και σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων ευρημάτων αυτά να συζητούνται με τις ελεγκτικές εταιρείες. Από την ανάλυση της βάσης δεδομένων, τα μέλη της ISG συζήτησαν τη φύση των ευρημάτων που σχετίζονται με τον έλεγχο οντοτήτων του βιομηχανικού και τραπεζικού τομέα καθώς και τους πιθανούς αιτιώδεις παράγοντες για τα ευρήματα αυτά.

Άλλα θέματα

Τα μέλη του ISG μοιράστηκαν την εμπειρία τους σε διάφορα άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών βελτίωσης της ποιότητας των ελέγχων από τις ελεγκτικές εταιρείες και ιδίως της ανάλυσης των βαθύτερων αιτιών (Root Cause Analysis), την παρουσίαση του ESEF και την ενημέρωση του έργου των διαφόρων ομάδων εργασίας.


Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ
Παναγιώτης Γιαννόπουλος


Σχετικά με την ΕΕΦΕΕ και την υποομάδα των Επιθεωρήσεων

Η ΕΕΦΕΕ είναι το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των εθνικών εποπτικών αρχών του ελεγκτικού επαγγέλματος σε επίπεδο ΕΕ. Ο ρόλος της είναι να ενισχύσει την εποπτεία σε επίπεδο ΕΕ. Διευκολύνοντας την εποπτική σύγκλιση, η ΕΕΦΕΕ συμβάλλει στην αποτελεσματική και συνεπή εφαρμογή της νέας νομοθεσίας της ΕΕ για το ελεγκτικό επάγγελμα σε ολόκληρη την ΕΕ. Η ΕΕΦΕΕ απαρτίζεται από εκπροσώπους των εθνικών εποπτικών αρχών της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ΕΑΚΑΑ).
Σκοπός της υποομάδας Επιθεωρήσεων (Inspections Sub-Group -ISG) της ΕΕΦΕΕ είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της συνέπειας μεταξύ των μελών της όσον αφορά τη δραστηριότητα των επιθεωρήσεων και η αποτελεσματική επικοινωνία με τις ελεγκτικές εταιρείες και τρίτους, με σκοπό την υποστήριξη του στόχου της ΕΕΦΕΕ, τη βελτίωση της ποιότητας ελέγχου και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους διενεργούμενους ελέγχους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο