Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ορίζει τη νέα ηγεσία της ΕΕΤο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέλεξε σήμερα τον κ. Charles Michel ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκλέγεται για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Μαΐου 2022. Η θητεία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που έχει διάρκεια δυόμισι ετών, μπορεί να ανανεωθεί μία φορά. Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών με νόμισμα το ευρώ να διορίσουν τον κ. Charles Michel στη θέση του Προέδρου της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για θητεία ίσης διάρκειας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε την απόφαση με την οποία προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την υποψηφιότητα της κας Ursula von der Leyen για το αξίωμα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η προτεινόμενη υποψήφια θα πρέπει να εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την πλειοψηφία των μελών που το απαρτίζουν.

Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκρινε ότι ο κ. Josep Borrell Fontelles είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας. Ο επίσημος διορισμός του Ύπατου Εκπροσώπου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απαιτεί τη συμφωνία του εκλεγέντος Προέδρου της Επιτροπής.

Πριν από τον επίσημο διορισμό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Ύπατος Εκπρόσωπος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής υπόκεινται ως σώμα σε ψήφο έγκρισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η θητεία τους έχει διάρκεια πέντε χρόνια από το τέλος της θητείας της σημερινής Επιτροπής μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκρινε ότι η κα Christine Lagarde είναι η κατάλληλη υποψήφια για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λάβει επίσημη απόφαση για τον διορισμό με βάση σύσταση του Συμβουλίου, αφού συμβουλευθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ. Η θητεία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οκταετής και μη ανανεώσιμη.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της συνεδρίασης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο