Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι δημόσιοι διαγωνισμοί σε αριθμούς το Β' τρίμηνο του 2019 για τις υπηρεσίες λογιστήΜε τα δεδομένα να κυριαρχούν στους βασικούς παράγοντες λήψης μιας εταιρικής απόφασης, ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία των δημοσίων διαγωνισμών για τις λογιστικές υπηρεσίες. Γνωρίζοντας πληροφορίες όπως τον αριθμό των δημοσιευμένων διαγωνισμών από την εκάστοτε αναθέτουσα αρχή τα τελευταία έτη, το ποσό της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ του αναδόχου και του αρμόδιου φορέα καθώς επίσης και την ακριβή διάρκεια της σύμβασης, το ρίσκο της προετοιμασίας για τους μελλοντικούς διαγωνισμούς μειώνετε αισθητά.

Το Β’ τρίμηνο του 2019 δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 950 συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ των αναδόχων δημοσίων διαγωνισμών και των αρμόδιων φορέων σε όλη την Ελλάδα για τις λογιστικές υπηρεσίες. Τις περισσότερες συμβάσεις δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Περισσότεροι από 690 δημόσιοι φορείς δημοσίευσαν προκηρύξεις ζητώντας λογιστικές υπηρεσίες με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 13.000.000 €. Οι δημόσιοι φορείς με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό ήταν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Περισσότερες από 400 συμβάσεις δημοσίευσαν οι τρεις πρώτες περιφέρειες της Ελλάδας με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Αττικής δημοσιεύθηκε το 26% των δημοσίων διαγωνισμών διαθέτοντας περισσότερα από 4.300.000 €, στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύθηκε το 11% με περισσότερα από 1.100.000 € και στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου το 5% με περισσότερα από 700.000 €.

Το 35% των συμβάσεων αφορούσε ποσά έως 5.000 €, το 24% ποσά από 5.000 έως 10.000 €, το 23% ποσά από 10.000 έως 20.000 €, το 13% ποσά από 20.000 – 50.000 € και το υπόλοιπο 5% μεγαλύτερα ποσά.

Μια επιχείρηση γνωρίζοντας τα στατιστικά στοιχεία των δημοσίων διαγωνισμών μπορεί να καταλάβει το μερίδιο που της αντιστοιχεί στην αγορά, την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι δημόσιοι φορείς αλλά και ο ανταγωνισμός, καθώς επίσης και την πιθανότητα επέκτασης σε περισσότερες περιφέρειες της Ελλάδας.


Για το Promitheies.gr
Βρέσκος Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο