Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβίωση επιχειρήσεων: Εφαρμογή απόφασης ΑΑΔΕ για εκκρεμότητες τακτοποίησης παγίων στοιχείων μετά από παρέμβαση του ΣυνηγόρουΣχέσεις Κράτους - Πολίτη
Σύνοψη διαμεσολάβησης


Ιούλιος 2019

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Ευανθία Σαββίδη
Ειδική Επιστήμονας: Πετρούλα Βορριά


Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε αίτημα ενδιαφερόμενων σχετικά με την εκκρεμότητα εφαρμογής Απόφασης της Α.Α.∆.Ε. (ΠΟΛ.1159/2017) από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) που αφορά τη δυνατότητα αναβίωσης επιχείρησης, η οποία εκ παραδρομής έχει προβεί σε διακοπή εργασιών, χωρίς την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων της. Οι πολίτες κατήγγειλαν ότι παρά την έκδοση της Απόφασης, αυτή δεν εφαρμόστηκε επί μακρόν από τη Δ.ΗΛΕ.∆., με αποτέλεσμα να αδυνατούν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες, όπως η μεταβίβαση παγίων στοιχείων της επιχείρησής τους.

Συγκεκριμένα, με την με αρ. 1159/2017 Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. καθορίστηκε διαδικασία ενεργοποίησης, στο Φορολογικό Μητρώο, του Α.Φ.Μ. των φορολογουμένων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που έχουν προβεί στη διακοπή των εργασιών τους στη Δ.Ο.Υ. χωρίς να έχουν ολοκληρώσει το στάδιο της εκκαθάρισης, ως όφειλαν, καθώς υπήρχε εκκρεμότητα αυτών, όπως χρηματική απαίτηση ή χρέος προς τρίτους ή εταιρική περιουσία ή πάγιο, που δεν διατέθηκε στους εταίρους, μετόχους κλπ., ή ενώ είχαν τεθεί σε εκκαθάριση, υπέβαλαν δήλωση διακοπής εργασιών χωρίς να έχουν ολοκληρώσει το στάδιο αυτής.

Ο Συνήγορος ζήτησε την επίσπευση της επίλυσης των τεχνικών προβλημάτων του μηχανογραφικού συστήματος TAXISNET, που εμπόδισαν την εφαρμογή της Απόφασης, καθώς η καθυστέρηση αυτή δημιούργησε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους πολίτες.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η Δ.ΗΛΕ.Δ. προέβη στην έκδοση οδηγιών προς όλες τις Δ.Ο.Υ., για την εφαρμογή της Απόφασης και την περαιτέρω επίλυση προβλημάτων, σχετικά με την αναβίωση της επιχείρησης.

Πληροφορίες: 2131306600, [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο