Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα παράταση για περαίωση συζητά το επιτελείο Παπαθανασίου

Νέα παράταση για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων εξετάζει το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης, μετά και τη σημερινή συνάντηση του Γ. Παπαθανασίου με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.

Νέα παράταση για περαίωση συζητά το επιτελείο Παπαθανασίου

Νέα παράταση για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων εξετάζει το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης, μετά και τη σημερινή συνάντηση του Γ. Παπαθανασίου με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι έμποροι ζήτησαν νέα παράταση της προθεσμίας περαίωσης που έληξε στις 27/2, αλλά και αύξηση του ορίου της αυτό-περαίωσης από τις 400.000 στις 600.000 ευρώ, σε επίπεδο ετήσιου τζίρου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και η άμεση προκήρυξη προγραμμάτων ενίσχυσης για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Παράλληλα συζητήθηκε η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η αντικατάστασή του απο έναν κώδικα Διακίνησης Αγαθών.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Δ. Αρμενάκης, ζητήσε απο τον υπουργό τη σύγκληση του Συμβουλίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τον διπλασιασμό του κεφαλαίου του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και την παράταση της προθεσμίας περαίωσης.

Μετά την κυβερνητική επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε τα εξής:

"Κάθε μέρα βιώνουμε αναπάντεχες, δυσάρεστες εξελίξεις στην πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση, που αγγίζει όλες τις οικονομίες του κόσμου και κατ’ επέκταση και την ελληνική. Στόχος του Σχεδίου μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις, ειδικά για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Το Σχέδιό μας έχει στόχο, αφενός μεν να περιορίσει τα ελλείμματα του δημοσίου και, αφετέρου, αναπτυξιακές δράσεις που να δημιουργήσουν νέα εισοδήματα για τους Έλληνες και νέες θέσεις εργασίας. Είμαστε σε επιφυλακή για να θωρακίσουμε την οικονομία της χώρας. "

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο