Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΛΣΑ: Αίτημα παράτασης υποβολής ΑΠΔ βάσει εγκυκλίου 21/2019 και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών αυτών


Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231. Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310, [email protected].gr, www.lsa.gr

Προς:
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
• Υπουργό, κα Αχτσιόγλου Ευτυχία
- Ε.Φ.Κ.Α.
• Διοικητή, κο Σέμπο Λάμπρο
• Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων

Κοινοποίηση:
• Αναπ. Υπουργό, κα Φωτίου Θεανώ
• Υφυπουργός, κο Πετρόπουλο Αναστάσιο

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2019

«Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ βάσει εγκυκλίου 21/2019 για και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών αυτών»

Αξιότιμοι κύριοι,


Παρακαλούμε για την παράταση υποβολής συμπληρωματικών ΑΠΔ που αφορούν τις αμοιβές διαχειριστών για τις μισθολογικές περιόδους 06/2018 έως 03/2019, καθώς και για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών αυτών ήτοι 30/06, έως 29/07/2019, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων με μαγνητικό ή ψηφιακό μέσο στην αρμόδια Υπηρεσία Ε.Φ.Κ.Α. της έδρας του εργοδότη, όπως ακριβώς ορίζεται στην εγκύκλιο 21/2019.

Κατανοούμε απόλυτα τον φόρτο εργασίας των αρμόδιων τμημάτων της Υπηρεσίας της οποίας ηγείστε και την πολυπλοκότητα του εκάστοτε θέματος προκειμένου να ληφθεί και να ανακοινωθεί μια διευκρίνιση, μια απόφαση ή μια εγκύκλιος, αλλά παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας και την πλευρά των νομικών οντοτήτων και των συναδέλφων, που στόχος τους είναι η ακριβής τήρηση των αποφάσεών σας. Η εν λόγω εγκύκλιος ανακοινώθηκε στις 22/04/2019 και θα πρέπει να υλοποιηθεί έως την 30/06/2019.

Δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου, ζητάμε να κατανοήσετε πως δεν είναι εφικτή η πρόβλεψη και οργάνωση τόσο της εργασίας όσο και του οικονομικού προγραμματισμού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Νομικών Προσώπων έχει μεταφερθεί για τις 29/07, το αίτημά μας το υποβάλλουμε με το σκεπτικό ότι η ζητούμενη παράταση δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Αιτούμαστε επίσης, δεδομένου ότι τα ποσά που προκύπτουν στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υπέρογκα, τη δημιουργία της δυνατότητας αποπληρωμής τους σε αρκετές δόσεις για τους ασφαλισμένους.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο