Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΛΣΑ: Αίτημα διασύνδεσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών - Επιστολή διαμαρτυρίαςΕλ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231.
Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310,
[email protected], www.lsa.gr


Προς:
• Διοικητή της Τράπεζα Της Ελλάδος, κ. Στουρνάρα Ιωάννη
• Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
Κοινοποίηση:
• Γενική Γραμματεία Εμπορίου
• Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.)
• Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Β.Ε.Α.)
• Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
• Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά
• Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Πιτσιλή Γεώργιο
• Υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη
• Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χουλιαράκη Γεώργιο
• Υφυπουργό Οικονομικών, κα Παπανάτσιου Αικατερίνη
• Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κόλλια Κωνσταντίνο

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2019


Θέμα: «Αίτημα διασύνδεσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών - Επιστολή διαμαρτυρίας»

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια της απόφασης με αρ. πράξης 2682/03.06.2019, με την οποία προκύπτει η υποχρέωση των νομικών προσώπων να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα οικονομικά τους στοιχεία στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός του Νοεμβρίου 2019 και δεδομένου ότι τα οικονομικά στοιχεία των νομικών προσώπων δημοσιεύονται και διατηρούνται στις υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ., αντιλαμβανόμαστε ότι μέχρι σήμερα, εν έτει 2019, η διασύνδεση που έχει επιτευχθεί - όπου αυτή έχει επιτευχθεί - μεταξύ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών φορέων, προσφέρει μόνο σύγκριση και ταυτοποίηση των δεδομένων και όχι ενημέρωση και καταγραφή των δεδομένων από τον έναν φορέα στον άλλο.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, έχουμε αναγκαστεί ουκ ολίγες φορές να αποστέλλουμε τα ίδια στοιχεία σε διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ η πληροφορία είναι ήδη διαθέσιμη σε υπηρεσία του κράτους. Θεωρώντας ότι η Πολιτεία θα έπρεπε ήδη να έχει φροντίσει για την διασύνδεση και την ενημέρωση των πληροφοριών μεταξύ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της και επιπλέον κρίνοντας αθέμιτη την επιβολή κυρώσεων για την μη εμπρόθεσμη επανυποβολή των ως άνω στοιχείων από τις επιχειρήσεις αιτούμαστε:

- την άμεση διασύνδεση των δεδομένων του Γ.Ε.ΜΗ. με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Τράπεζας Της Ελλάδος και

- την υποχρέωση της υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων των επιχειρήσεων, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σας παρακαλούμε, να τεθούν σε εφαρμογή οι σύγχρονες μέθοδοι ηλεκτρονικής πληροφόρησης και να εκλείψει η γραφειοκρατία, ηλεκτρονική ή μη.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε πολλά Κράτη, η οποιαδήποτε πληροφόρηση δίνεται από φυσικό πρόσωπο ή νομική οντότητα στο Κράτος, δίνεται μια φορά.

Είναι πασιφανές πως αυτή η αντιμετώπιση και ο τρόπος λειτουργίας του Κράτους μας, των Θεσμών, των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δημιουργεί διαρκώς επιπλέον κόστη στις νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Δεδομένου πως στόχος όλων μας είναι η εξέλιξη του Κράτους, στο οποίο έχουμε επιλέξει να κατοικήσουμε, κατά συνέπεια και η απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας του και ο εξορθολογισμός αυτού, αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.

Σε αναμονή της απάντησής σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την κατανόηση και την συνεργασία.Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο