Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Η International Accounting Standard Committee (IASC) Foundation μόλις χθες δημοσίευσε τον IFRS Taxonomy Module Manager σε έκδοση ελεύθερη προς χρήση.

Με το εργαλείο αυτό, ο χρήστης των οικονομικών καταστάσεων μπορεί να επιλέξει και να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα reports των IFRS, μειώνοντας έτσι τον όγκο του λεξικού (Taxonomy) και διευκολύνοντας την επεξεργασία του. Μπαίνοντας στη σελίδα http://www.xbrl-ifrs.org/ITMM μπορούμε να επιλέξουμε και να κατεβάσουμε συγκεκριμένες αναφορές των IFRS

Η International Accounting Standard Committee (IASC) Foundation μόλις χθες δημοσίευσε τον IFRS Taxonomy Module Manager σε έκδοση ελεύθερη προς χρήση.

Με το εργαλείο αυτό, ο χρήστης των οικονομικών καταστάσεων μπορεί να επιλέξει και να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα reports των IFRS, μειώνοντας έτσι τον όγκο του λεξικού (Taxonomy) και διευκολύνοντας την επεξεργασία του. Μπαίνοντας στη σελίδα http://www.xbrl-ifrs.org/ITMM μπορούμε να επιλέξουμε και να κατεβάσουμε συγκεκριμένες αναφορές των IFRS, ανάλογα με το είδος της δημοσίευσης και τις πληροφοριακές ανάγκες της εταιρίας. Για παράδειγμα όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ανακοίνωση με τις γνωστοποιήσεις για Property Plan & Equipment, επιλέγουμε μόνο το κομμάτι αυτό.

Όταν γίνει download το Taxonomy, με ένα απλό Viewer μπορεί να γίνει η ανάγνωση των στοιχείων και να παραχθεί η αναφορά. Για να κατεβάσετε το δωρεάν Taxonomy Viewer επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.taxexperts.gr.

O Taxonomy Module Manager έχει αναπτυχθεί και δημοσιεύεται με Open Source License από τον παγκόσμιο οργανισμό ανοικτού λογισμικού Source Forge. Στην ιστοσελίδα https://sourceforge.net/projects/itmm/ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα της IASC.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο