Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση Της Ε.Φ.Ε.Ε.Η. σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις προωθούνται από το Υπουργείο Οικονομικών

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε για νέες ρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Οικονομικών και έχουν να κάνουν με την μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και Εισοδήματος .

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ε.Φ.Ε.Ε.Η.  
ΠΑΠΑ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ: 2810360998 - FAX: 2810211399


Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009
ΠΡΟΣ Λογιστές Φοροτεχνικούς
 
 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για νέες ρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Οικονομικών και έχουν να κάνουν με την μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και Εισοδήματος  .

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις που εξετάζονται στο υπουργείο προβλέπουν ότι:

● Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει τα τελευταία χρόνια δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ή οι δηλώσεις που έχουν υποβάλει είναι ανακριβείς, θα έχουν τη δυνατότητα να τις υποβάλουν χωρίς να υποστούν κυρώσεις. Έτσι, θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ χωρίς να καταβάλουν τα προβλεπόμενα από τη φορολογική νομοθεσία πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις. Από τη ρύθμιση αυτή προσδοκάται η αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ, τα οποία τους τελευταίους μήνες λόγω της έξαρσης της φοροδιαφυγής και της καθίζησης στην αγορά κινούνται με αρνητικούς ρυθμούς. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ κυμαίνεται από 117 έως 1.170 ευρώ ενώ οι προσαυξήσεις φόρων φθάνουν ακόμη και στο 5% τον μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης και έως το 300% της αρχικής οφειλής.

● Οι φορολογούμενοι και τα νομικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλει τα τελευταία χρόνια δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή οι δηλώσεις που έχουν υποβάλει είναι ανακριβείς θα μπορούν να «διορθώσουν» αυτές τις φορολογικές παραβάσεις και μάλιστα χωρίς να καταβάλουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ειδικότερα θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος χωρίς να υποστούν κυρώσεις. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης κυμαίνεται από 117 έως 1.170 ευρώ ενώ οι προσαυξήσεις τρέχουν ακόμη και με 3,5% τον μήνα- το μέγιστο ποσοστό προσαύξησης της αρχικής οφειλής φθάνει στο 300%.
Για ότι νεότερο  θα σας ενημερώσουμε σχετικά .

 
 
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
 
 
     Ο Πρόεδρος                                      Η  Γενική  Γραμματέας
             
ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ                          ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο