Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλμούνια: Απίθανη η αποχώρηση χώρας από την ευρωζώνη

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη» είπε απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση ο επίτροπος κ. Αλμούνια.

Αλμούνια: Απίθανη η αποχώρηση χώρας από την ευρωζώνη

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη» είπε απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση ο επίτροπος κ. Αλμούνια.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να  αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη» είπε απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση ο επίτροπος κ. Αλμούνια. Ο κ.Αλμούνια  τόνισε ότι μολονότι οι κοινοτικές συνθήκες (Σύμφωνο Σταθερότητας κ.λ.π.) , δεν επιτρέπουν  τη χορήγηση οικονομικής κ.λ.π. βοήθειας κρατών μελών προς άλλα κράτη μέλη  «υπάρχει η δυνατότητα  επίδειξης της κοινοτικής αλληλεγγύης. Εφόσον διαπιστώνεται η ύπαρξη της σχετικής πολιτικής βούλησης οι χώρες μέλη θα βρουν τη λύση, σεβόμενες τις κοινοτικές συνθήκες». Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία  έστω και η πιο μικρή πιθανότητα να αναγκασθεί να βγει μια χώρα από την  ευρωζώνη. Κανένας δεν είναι τόσο τρελός ,είπε ,να  φύγει από την ευρωζώνη» θυμίζοντας ότι ακόμη και χθες  υπήρξε μια χώρα που ζήτησε να βρεθεί τρόπος επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών για να ενταχθεί κι αυτή στην ευρωζώνη. Μιλώντας χθες πάντα ,στο Ιστιτούτο Μπρούγκελ ο κ.Αλμούνια   τόνισε ότι « η πιθανότητα  ένα κράτος μέλος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ισούται προς το μηδέν». Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «δε μπορώ να φαντασθώ πως μια χώρα μέλος της ευρωζώνης θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ». «Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν  σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα αλλά δεν βλέπω μέσα στη ευρωζώνη  προβλήματα  αδυναμίας εξυπηρέτησης χρεών» είπε ο κ.Αλμούνια.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο