Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στενεύει ο «κλοιός» για το παράνομο λογισμικό στις επιχειρήσεις

Στενεύει ο «κλοιός» για το παράνομο λογισμικό στις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με απόφαση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων όλες οι επιχειρήσεις που απασχολούν από 10 έως 14 υπαλλήλους, θα πρέπει να υποβάλλουν φωτοαντίγραφα των αδειών χρήσης όλων των προγραμμάτων λογισμικού που χρησιμοποιούν καθώς και τα αντίστοιχα τιμολόγια αγοράς αυτών, μέσα σε 30 ημέρες από τη λήψη της σχετικής πρόσκλησης. Μάλιστα στην ίδια απόφαση ορίζεται ότι δύναται η Υπηρεσία να ζητήσει τα παραπάνω στοιχεία και από άλλες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού απασχολουμένων σ΄ αυτές .
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι στην αμέσως προηγούμενη απόφαση με αριθμ. Πρωτ. 300/Δ3Β/10.01.2008 «Υποβολή φωτοαντιγράφων αδειών χρήσης λογισμικού και αντίστοιχων τιμολογίων αγοράς τους», το όριο των απασχολουμένων στις επιχειρήσεις που αποτελούσε κριτήριο για την υποβολή των συγκεκριμένων δικαιολογητικών ήταν από 20 – 25 .

Η πρόθεση του Υπουργείου είναι σταδιακά να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις – ανεξαρτήτως αριθμού απασχολουμένων - στο συγκεκριμένο μέτρο για την καταπολέμηση της διακίνησης παράνομου λογισμικού, και αυτό προκύπτει εναργώς από δυο βασικά σημεία: α) από τη μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στις επιχειρήσεις ως κριτήριο για την αποστολή πρόσκλησης υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών και β) από το γεγονός ότι ήδη στην τελευταία απόφαση υπάρχει ο όρος για πρόσκληση σε επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζομένων σ αυτές.

Σχετική απόφαση
Για την Tax Heaven

Γραβιάς Κωνσταντίνος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο